dilluns, 21 de juliol del 2008

Quina olor fan els núvols?

El cicle menstrual juga un paper molt important a la vida de les dones (i per extensió, també dels homes).
Si tenim en compte que la mitjana d'edat a la que ens baixa la menstruació és als 12 anys i no se'n va fins als 50 aprox. Si tenim un cicle de 28 dies en el que estem 5 dies sagnant, les dones passem uns 7 anys de la nostra vida intentant esbrinar quina olor fan els núvols i per què els anuncis de compresses són tan coents.

Les dones que viuen juntes acaben sincronitzant els seus cicles per estar exposades a uns compostos químics de la suor. Fa por, eh?? I per si això no fora prou, a més estem més unflades, retenim líquids, ens posem de mala llet... però amb raó, eh. Homes del món, penseu per un moment, si estiguéreu sagnant 5 dies seguits, amb mal de panxa, fluixedat, major sensibilitat, més unflats... com estarieu??

Però no tot és dolent. Quan ovulem milloren els nostres sentits de la vista, olfacte i tenim una major sensació de bon rotllo general. Durant la menstruació som més propenses a problemes de pell com els granets i l'herpes. I estem més susceptibles a infeccions vaginals, a algunes els fa olor l'alè a ceba. No, no és broma, s'anomena "alè menstrual" i de vegades passa.

Cercant informació de com ens afecta el caràcter el cicle menstrual m'he trobat amb l'influència en el desig sexual, però m'he quedat despagada, perquè en teoria el màxim desig sexual és a l'ovulació, i el mínim als dies menstruants, és a dir, tendim a la reproducció i per tant els dies més fèrtils són els que et puja més la calor i els menys fèrtils, de més asexualitat. Però a mi això no em passa!! Quan estic premenstrual (just després de l'ovulació i abans de la menstruació) tinc més energia i més ganes de tot:

Més ganes de netejar. De sobte tinc la necessitat de treure aquella taca de greix de la cuina que fa una setmana que hi és allà, arreglar l'armari, treure la pols de la prestatgeria, descongelar la nevera o fer inventari de la roba que no em pose i llençar-la al contenidor de Càritas.

Més fam. M'ho menjaria tot. No tinc fons. Jo sóc més de salat, a mi els dolços... ni fu ni fa, però quan estic premenstrual és com si estiguera prenyada!! Tinc cada antull... que si pistatxos amb xocolata blanca, creïlles fregides, creppes de melmelada de gerds... com una porca!!

Més calenta. De qualsevol tonteria em pose malalta. Fins i tot m'atreuen especímens que en condicions normals ni miraria.

Amb més ganes d'arreglar-me i sentir-me més dona. Em pega per posar-me faldilla, vestits, tacons, maquillar-me, posar-me mil complements (bé, això dels complements és indistintament del cicle), un bon escot...

Més sensible (física i psíquicament). Qualsevol carícia la nota molt més. Els pits els tinc com una pedra tot el dia. M'emocione amb qualsevol cosa i puc arribar a plorar veient el Diario de Patricia.

I ara la pregunta: per què no em passa en l'època fèrtil?? les noves espècies de dones estem evolucionant cap a una sexualitat no lligada a la reproducció??

Il·lustració-muntatge: ciber-amant


SI T'AGRADA EL BLOG,

VOTA'L CADA DIA!!

Vota'm al TOP CATALÀ!

29 comentaris:

Striper ha dit...

Poc puc afegir al teu post , el que si es cert es que en aquests dies la majoria de dones estan mes receptives sexualment, sempre i quant no tinguin perjudicis en mantenir relacions sexuals amb la regla . Jo cap ni una.

El company de Venus ha dit...

Jo tampoc, cap ni una a mantenir relacions amb la regla. Fins i tot té un afegit d'excitació.
Pel que fa a la tendència a la sexualitat sense finalitats reproductives, deu ser allò de la generació 2.0 de dones, les que ja heu superat l'etapa de preguntar-vos quina olor fan els núvols o quin gusst té l'aire (quina ràbia que feien aquests anuncis, uns anuncis que, per cert, dirigia la Isabel Coixet).

Lucrècia de Borja ha dit...

striper: prejudicis no crec que en tinguen moltes, però no és cómode perquè has d'estar pendent de posar alguna cosa per no tacar els llençols.

el company de venus: deu ser això. Si que feien ràbia. Amb aquella cara de FlowerPower... Me gusta ser mujer

El company de Venus ha dit...

I mira que jo sóc home, i em feien ràbia... No et dic res i ser dona...

Anònim ha dit...

Si que deu ser això de la generació 2.0 de dones perquè a mi em passa igual que a tu, sobretot en el fet que no paro de fer coses i menjar!! Uff sembla que aquella setmana menjo tot el que no he menjat en un mes, com si la gana no s'acabés mai!! I fins i tot m'arreglo molt més i.. bé es que tot el que has dit, a mi també em passa. Ara que també tinc uns moments en què estic super fluixa i m'adormo per tots els racons. El pitjor, els granets, qui els pogués eliminar... ains

Anònim ha dit...

Sols volia fer dos comentaris que es desvien un poc del tema principal:

1ª Cada dona es un mon, i en temes de menstruació igual, hi ha estudis estadistics, pero no deixen de ser estadistiques, esta clar que hi ha una tendencia cap a el mes "biologic", pero no te perque ser el que simpose a totes. Com a exemple jo tinc amigues que quan tenen el periode es fiquen increiblement sensibles i volen molts mims i d'altres que no em deixen ni acostarme.

2ª Els homes no tenim la mensturació, pero si tenim cicles hormonals, i alguns prou forts. Alguna que altra vegada me pasat tota una peli plorant i no sabent perque.

santi ha dit...

Estic 100% d´acord amb el 2ón punt de aprendiz.
Els homes tambe tenim"la regla" a la nostra manera. Hi ha dies que sense motiu aparent, et despertes amb ganes de tot, et mires a l´espill i veus a Zeus en persona, t´abelleix fer-te un dinar de 3 tenedors...a mi això em dura 2-3dies i ve precedit per 2-3 dies de poca gana en general, durant els quals m´agrada la solitut i deixar que passe el temps.
Sóc jo l´unic raret? :)

Gatot_X ha dit...

jo em pensava que era únic i ja veig que no! m'han trepitjat quasi tot el que volia dir:
-no tinc manies en la pràctica sexual, i no només la penetració evidentment, en els dies de menstruació: sóc el primer de posar dues tovalloles sota el cul;

-cada dona, cada home, és un món i no tots els cicles són iguals en funció també de com et "sentis" en relacio amb l'altra persona emocionalment;

-no expulso sang corporalment de forma periódica i habitual però si que considero que tinc dies més "reglosos" que d'altres i solen venir seguits...

-i contestant a la teva pregunta, lucre: ja m'agradaria que la situació que expliques tingués una resposta tant directa i senzilla, la evolució intel·lectual i biològica... em temo, però, que quan d'aquí 15 o 20 anys surti un estudi científicament comprovat donaran la culpa o les gràcies als Special K, a l'actimel o als Filipinos!!!

petons i llepades grastroneroticofestivaleres!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

cari, com bé podràs imaginar, llegir esta entrada per a mi ha estat un autèntic suplici...

misogin? bé... potser una miqueta...

només la punteta ;)

Anònim ha dit...

He de dir que els millors són els del període...algú s'apunta?

Lucrècia de Borja ha dit...

rosseta: m'alegra saber que no sóc la única.

aprendiz; si, i fins i tot una mateixa persona un dia voler mimets i altra estar tota estufada.
Això dels vostres cicles hormonals no ho sabia. M'ha semblat molt curiós.

gatot_x: doncs beneïts Special K !! hehehe

busca qui t'ha pegat: exagerat :P

l'encobert: deixa algun métode de contacte, que potser t'apareixen voluntaries xDD

Anònim ha dit...

Es veritat lucre, tinc un parell d'amigues que quan em diuen que tenen la regla no se que he de fer, si donar mims o estar a una distancia considerable :P

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Segons tinc entés, les dones tenius tres tipus de cicles de desig. Un és el lligat al cicle menstrual i es repeteix cada mes. Altre es de caràcter anual. Quasi totes les dones tenen més ganes a l'otó perquè si ho fan en aquesta estació, engendren en primavera i primavera és (per causes de climatología) la estació més propicia per tenir fills. I després n'hi ha un altre cicle que dura tota la vida de la dona i que alcança el punt máxim als 38 anys. La raó és que d'aquesta manera la dona aprofita fins l'últim moment la seua capacitat de procrear.

Els homes tenim també tres cicles, però són diferents. Un cicle és diari de tal manera que la majoria d'homes tenen més facilitat a la madrugada que al matí o a la vesprada. Altre cicle coincidix amb el de la dona i és de carácter anual i l'últim cicle ocorre una vegada a la vida de l'home i alcança el seu máxim punt entre els 15 y els 24 anys.

Salutacions.

Anònim ha dit...

JO també!!! Sembla que no he menjat en dues setmanes, i atraque la nevera sense control, però sobretot és la neteja... ho arreglo tot, i em sap greu si algú embruta.
Al mateix temps tracto de que ningú s'adone de que estic menstruant, em fa sentir vulnerable :-(
No sé, per mí és com dir a la gent; no hem facis cas que tinc excés d'hormones.
Isí, també tinc més apetit sexual mmm

Mireia

Jo Mateixa ha dit...

No diuen que els orgasmes son el millor remei per els dolors menstruals???

Doncs apa, sexe amb regla o sense, això si, molta higiène :-)

Jo soc com tu, tinc dies de neurosis i dies tendres, això va com va :-P

Petons!!!!

Anònim ha dit...

si a més et fas de color verd, podries, amb la descripció de símptomes tan acurada que has fet, fer la versió femenina de La Massa!! :) [tot i que, certament, no menciones un augment de tamany!] ;)

Lucrècia de Borja ha dit...

aprendiz: doncs millor que porten elles la iniciativa i tu deixa't dur, o simplement pregunta-los que volen.

josé vicente: aleshores el millor seria que quan tinga 38 anys m'embolique amb un de 20, i així tot rodat.

Agenda recordatoria de Lucre: fer-me-ho amb un bouet de 20 al 2018.

Mireia: quines coses més curioses ens passen... xDD

jo mateixa: Sí, el millor remei per a tot!!

germán: un poc verda sí sóc, això val? jojojojo

Anònim ha dit...

ieeee! m'estic quedant flipat pel bon rotllet que n'hi ha per ací.

Lucrècia de Borja ha dit...

l'encobert: compte, que eixe és el 1er pas per a fer-te Lucre-addicte xDD

Anònim ha dit...

Vols dir? Benviguda siga l'addicció! Si d'això és tracta...

Anònim ha dit...

Això es el que intente fer lucre, pero algunes vegades tamcpoc t'ho fiquen fàcil, jo el que solc fer es una primera aproximasió suau, i espere resposta amb tota la comprensió del mon.

Anònim ha dit...

Agenda recordatòria de Chevi:

Menjar herba, fer muuuuu! muuuu! i tenir 20 anys al 2018.

Salutacions.

Gatot_X ha dit...

ara que m'hi fixo... jo et feia rinxolada, lucre... :P

Anònim ha dit...

Osti, a mi em passa tot això que dius, Lucrècia, i un parell de coses més: em venen ganes de fer esport (?) i a banda de menjar-m'ho tot, em venen ganes de: beure cafè, alcohol (cervesa) i xocolata. La resta del mes l'alcohol i la xocolata no els prenc absolutament tant.
Ah, i sé el dia que m'ha de vindre la regla perquè la nit abans quasi no dorc. Quines coses....

Lucrècia de Borja ha dit...

l'encobert: doncs benvingut! :P

aprendiz: molt comprensiu, sembla que saps fer-ho bé.

josé vicente: tindre 20 anys implica ser un bouet, no cal menjar herba ni fer muuuu-muuuu. Però em sembla que encara no han inventat res per restar-se anys :P

gatot_x: què observador!! La de la foto és la noia de l'anunci d'Evax, jo sí tinc els cabells arrissats (rinxolada, com dius tú). El meu ciber-amant sols ha canviat les lletres de la marca per les de Lucre-blog. Però l'efecte és molt glamourós, no creus?

Marta: Sí, la qüestió és que ens ve una sobre-energia i ganes de fer més coses de les normals. Crec que va a resultar que un poc complicades sí som... hehehe

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Tu penses com si el máxim de desig de l'home als 20 anys fora el mateix que el de la dona als 38 anys, però la veritat és que el desig de l'home és major (en termes absoluts) que el de la dona i solament en la franja entre els 35 i els 45 anys la dona supera un poquet a l'home en desig sexual.

Si vols vore la gràfica pots consular en "Pease International Research, Reino Unido, Apetito sexual masculino y femenino".

De qualsevol manera aquestes son estadístiques, válides en el ámbit poblacional, però no necessariament certes en tots els casos particulars.

La raó de la superioritat en desig dels homes és que ells vivíen molts menys anys que la dona, perquè eixien a caçar i habien d'aprofitar al máxim perquè rarament arrivaben als 24 anys, mentre que la dona sí arrivava als 30 o 35 anys amb facilitat. Altra raó és que l'home podia tenir fills a diari i la dona sólament una vegada cada 9 mesos.

Salutacions.

Anònim ha dit...

noooooooo, de verda res!!! verda és la que ho sent o ho pensa però es reprimeix!!! ;)

Eli ha dit...

Oh.. m'he sentit identificada..
Pero als 12 dius...
ja,ja,ja

Jo als 9.. No vegis!!!!

També vaig escriure sobre aquest tema...
Aixxx coses de dones: http://somriueselmillorquepotsfer.blogspot.com/2008/02/coses-de-dones.html

Anònim ha dit...

Si, si, tota la raó! però com es doncs que encara hi ha homes que tot i avisant-los de que estem en aquests dies dificils no es comporten d'una manera més dolça? amb més paciència i comprenció?