diumenge, 8 de març del 2009

Dia de la dona

Les nostres avantpassades s'han dedicat sempre a la criança de la prole i les coses de la casa, mentre l'home feia de suministrador per a la familia. Per a bé o per a mal, el món del treball ha estat dels homes. Les dones hem tingut el paper de dependets i subordinades a la familia i ells el de dependents i subordinats a la feina per poder sustentar el deliri de la seua superioritat.

Les dones hem hagut de reivindicar la nostra incorporació al món del treball per poder evidenciar la igualtat política. Hem demostrat estar capacitades per fer qualsevol tipus de feina, entrant amb força als diferents sectors laborals.

Sabem que els homes i les dones som diferents. La seua organització quimico-cerebral és menys generosa que la de les dones. Realment, no estan dotats per igualar el desplegament operatiu del que som capaces nosaltres. Treballar, criar i portar una casa són coses que fan milers de dones. Quants homes ho fan?? Estan capacitats per fer-ho?? Podem requerir-los igualtat de comportaments?? Biològicament no estan preparats.

Però podem fer una altra cosa... i si convertim la Incorporació al Món Domèstic en un Dret de l'Home?? Es tracta de perseguir un triomf cultural, enlloc d'admetre un fracàs biològic. I fins i tot els podem posar el seu dia, eh!!
A vore... al maig hi ha dates lliures i ja fa bon solet... el dia 19 (en commemoració a Sant Josep)?? va bé?? A la una... a les dues... adjudicat!!

El 19 de maig serà el Dia de l'Home Millorat, en homenatge als primers homes que van caure abatuts per l'exèrcit dels productes de neteja, defensant així el seu dret a ser Sapines, a més d'Homo. Aneu preparant les pancartes per a la mani... Endavant homes millorats!!

SI T'AGRADA EL BLOG,

VOTA'L CADA DIA!!

Vota'm al TOP CATALÀ!

17 comentaris:

Striper ha dit...

I moltes d'aquestes fites estan en vosaltres i en l'educaci,o que podeu transmetre a les futures generacions.

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Crec que n'hi ha una errada en el teu post. Dius que el dia de l'home millorat serà el de Sant Josep (es a dir, el 19 de març) i en el paràgraf següent dius que aquest serà el 19 de maig.

Jo no sé si puc considerar-me un home millorat o no, però puc dir-te de veres que a mi no m'importaria treballar a les tasques domèstiques i ocupa-me dels fills. No estaria, en canvi, disposat a rebre mals tractaments o falta de respecte per part de la meua parella com els que moltes dones pateixen.

Ciber-bessets.

rosseta ha dit...

Doncs endavant amb el dia de l'Home millorat! Les noves generacions per sort s'ho curren i van millorant dia a dia. Pot ser no estan dotats per igualar-nos amb el despelgament operatiu que tenim però ho fan lo millor possible (que t'he de dir jo en tinc un així a casa meva, així que celebraré aquest dia en majúscules... ) :P

Lucrècia de Borja ha dit...

Striper: cert, i espere que vaja canviant la cosa per a bé

José Vicente: no és cap errada. No he dit que el dia de l'home millorat serà el dia de Sant Josep, sinò que ho podem celebrar al maig, per exemple el dia 19. Per què el 19 i no altre dia?? En commemoració de Sant Josep, que també es celebra el 19, però de març. No anem a posar el mateix dia el dia del pare i el de l'home millorat, no??

rosseta: enhorabona pel teu home millorat!!

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Està bé, ja está clar, aleshores el dia de l'home millorat és el 19 de maig.

Doncs res, com que avui és el dia de la dona, m'agradaria felicitar-te i dir-te que el teu blog m'encanta i que estic una mica Lucre-enganxat.

L'altre dia vaig tenir un somni. Anava a la llibreria i comprava un llibre teu on es recopilaven tots els posts que has anat publicant en aquesta pàgina. Al matí, quan em vaig despertar vaig començar a buscar en les meues estanteries aquest llibre per demanar que me'l signares tú (creient que realment tenia eixe llibre a casa). Desprès d'una estona em vaig donar compte que jo no tenia cap llibre teu i que havia estat un somni.

Ciber-bessets.

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Això del somni ho dic perquè per a mi seria un gran honor que, si algun dia publiques un llibre, me'l signares personalment. Ja saps que soc un seguidor teu incondicional i de veritat t'estaria molt agraït.

Ciber-bessets.

Garbí24 ha dit...

Segueixo viu en aquest exercit de productes de neteja , alguns sabem estar on hem d'estar a cada circunstancia , potser son els anys.

Hèctor ha dit...

dis-me conservador, però m'estime més fer-ho a la manera clàssica:

si convius amb algú no ajudes, et co-responsabilitzes de tot i au: la casa, els xiquets i tot el seu cicle diari complet, la faena, etc.. com abans termines de fer tot, abans tens temps a soles amb la parella.

a banda que estava pensant que la mani d'aquest dia semblaria més aviat una macro-quedada de xat... homes suposadament perfectes escanejats de dalt a baix mentre les seues parelles actuals van fermament de bracet i miren amb mirada assassina qualsevol altra dona que gose mirar-los??

mira, potser estaria diver...

Anònim ha dit...

Em quede en el Home 1.0 de sempre, que en el Home 2.0 que proposses...

Prefereisc anarmen a vore el futbol en els amics, despres de treballar, que anarmen a casa a netejar, per molt que em dediquen un dia de festa.

En una familia es dividixen les faenes, ok. Pero lo meu es treballar.

La dona ja te reduccio horaria, baixa maternal de llarga duracio, lleis fetes a la seua mida (quina vergonya la llei de violencia de genere... als homens no ens protegeix).

Ni ha dies que m'alçe masclista... i ni ha dies que m'alçe misogin ;)

Besitos...

Lucrècia de Borja ha dit...

José Vicente: doncs a vore si el teu somni és premonitori i acabe fent-me d'or fenent el meu llibre. Estic oberta a ofertes... xDD

garbi: per sort els homes hi ha cada vegada més homes millorats, però encara en queden massa dels altres.

Hèctor: tu ja vas naixer millorat :P A mi també em pareix que això hauria de ser el normal, però si propose el dia de l'Home millorat és perquè encara sóu minoria. I per a mostra: Tim

Tim: ets un clar exemple de que els homes encara teniu molt que millorar.

Anònim ha dit...

XD

Anònim ha dit...

i el dia que lleven aquesta "celebració" del calendari, serà l'any que s'haurà de celebrar de veritat!!! ;)

Anònim ha dit...

Com voleu defensar la igualtat si sou les primeres que voleu accentuar (i criticar) les diferències amb tòpics d'allò més masclistes? No us adoneu que esteu llançant pedres al vostre teulat :)
Una amiga.

aquell samaruc ha dit...

generalitzar, generalitzar, generalitzar.

Bonito palabro ...

Els homes "millorats" no existiran en un futur perquè ho som al present.

Cert que hi ha un munt de rucs pel mon, criats per dones i eixes dones, mestreses de casa amb el seu cap abaixat son les que els han creat així de masclistes, i jo en casa en tinc algun que altre.

Llavosr quan jo netege, compre el menjar, faig un putxero ( més be o menys mal per pràctica ), el convide a menjar fideus al piso de terra de lo net que esta o no tinc ni una sola pelusa com brossa del oest per casa, que soc?

no dec d'existir, veritat?

generalitzar, generalitzar, generalitzar.

hans castorp ha dit...

M'ha fet molt (pero que molt) riure aquest missatge. Trobo que es molt encertat i enginyós!

Avui no paro de rebre missatges dient que cal lluitar pels drets de la dona (que si tenen pitjors feines, que si no poden conciliar vida familiar i laboral, que si les ciutats no estan prou ben iluminades per a elles...). Jo sóc dels que penso que cal millorar la situació de tothom i no únicament de les dones (ni la discriminació laboral, sexista o per qüestions de físic, per exemple, són exclusives de les dones).

O sigui que jo voto per a que hi hagi també el dia de la dona alliberada, de l'immigrant integrat, del professor motivat, del metge atent, del ciutadà lector, ....

salutacions des de lleida!
joan

hans castorp ha dit...

continuant amb la llista anterior, em venen al cap molts "dies de"...
-dia del noi romàntic
-dia de la noia no-estreta
-dia del polític sincer
-dia del funcionari treballador
-dia del mosso d'esquadra vocacional
-dia del nen educat
-dia de l'avi actiu

... o fins i tot, dia de l'orgasme simulat!

cheers,

Anònim ha dit...

Totalment d'acord reina!! hi ha homes, que són...bufff...