diumenge, 17 de maig del 2009

El llenguatge de les flors

El mes de maig és el mes de les flors i la masturbació, però com que l'any passat ja vaig escriure sobre la marató masturbatòria, hui ho faré de les flors. Alguna vegada t'han regalat flors?? Si no comptem les típiques roses del venedor ambulant del dissabte a la nit, ni els rams que regalen a certs actes públics (perquè és el que toca), soles m'han regalat flors una vegada: quan vaig fer els 18 anys. Em va fer una il·lusió de por. Van tocar a la porta i allà estava el senyor florister, amb un ram molt colorit i una targeta. Quina cara de felicitat se'm va posar!! De qui serà?? qui l'enviarà??

Va resultar ser de la meua padrina, però el detall em va encantar. Mai més he tornat a rebre flors, així que apunta-ho,perquè el proper 19 de juny és el meu aniversari... jo ho deixe caure...

El cas és que no es poden regalar flors així com així. Cada flor i cada color té el seu missatge i hem de saber-ho abans per no enviar el missatge equivocat. Per exemple, les rosses, són unes de les flors preferides per les dones, però no totes tenen el mateix significat i si la dona homenatjada coneix aquest significat... pot ser que el ram no siga tan ben rebut com un esperava. Si en un moment de crisis en la parella es regala un preciós ram de roses grogues, la ruptura està quasi assegurada. Per boniques que siguen, signifiquen debilitament de l'amor, gelosia i inseguretat. En aquesta situació, és millor pecar de tacany i regalar soles una rosa blanca que simbolitza la innocència.

Però anem per feina i a coses pràctiques, que el que interessa és saber quina és la flor adequada per a cada moment. Ací tens el manual del significat sexual/sentimental de les flors:

T'estime i vull estar amb tu: Rosa roja
Per demanar matrimoni: clavell
T'adore: orquídia
Bona sort: muguet
Em resultes indiferent i ets un caprici / ets gelada amb mi: Hortènsia
Ànim i avant amb les dificultats: cactus
T'estime desesperadament: no m'oblides
M'estime la nostra amistat, oblida el passat: margarida blanca
M'estimes??: margarida groga
Vull que sàpigues que t'estime, però em costa dir-te-ho: tulipa roig
T'estime encara que sé que no tinc res a fer amb tu: tulipa groc
Per al dia de la mare: ciclamen
Et desitge: rosa taronja
Sent molt haver estat infidel, no tornarà a passar: heura
Et trobe a faltar: gladiol
Tinc parella, però vull que siguem amants: dàlia
La nostra relació no té futur: crisantem groc
Sé que m'he n'he passat i vull canviar: flor del safrà
T'estime platònicament: Amarant
Em preocupe per tu (per fer visita a un malalt): rosa blanca.

T'han regalat mai flors?? T'agrada?? N'has regalat mai?? Als homes vos agrada que vos en regalen??

17 comentaris:

Faune ha dit...

Jejeje això em recorda una vegada, ja fa anys, en temps d'inexperiència i torpesa, en que vaig quedar a dinar amb una tipa amb la que m'havia enrotllat feia temps (amb la intenció evidentíssima de tractar de fotre un polvo), i quan vaig arribar a ca seua, li portava un manat de roses del jardí de ma casa, de tots els colors juntes, a la qual cosa va respondre amb un indignat "pero y esto que és?", i amb una cara de gos que feia por. Evidentment, de polvo, res.

Temps després he tingut millors actuacions i situacions amb les flors... per cert, últimament em tempta la idea de que seria interessant també el regalar cales, en un ram d'intencions i aire més eròtic que sentimental, les veig amb un fort contingut sexual, no creus?

gata parda ha dit...

Si que m´han regalat de flors! Un ram de roses vermelles! A banda, també em feren tulipans una vegada!
La veritat és que m´encisen les flors (potser es déu a que vaig llegir a una novel·la d´Amelié Nothomb que considerava que les flors eren sexes vestits de gala i mai he pogut deslligar eixe punt sexual d´elles) però em sap molt de greu que siguen efímeres. Potser per açò últim preferiria que qui em regalara flors no les agafara en forma de ram sinó només una, dues o tres, i que les escollira tenint en compte el seu significat (açò, a banda podria resultar excitant tot depenent del significat esclar)!!!.

Salut :D!

Marta ha dit...

L'última volta que em van regalar flors em vaig dedicar a passejar-les fins l'altar. Crec que tenien dàlies, roses blanques, crisantems, cales i heura, i no sé quantes coses més, i veient el que signifiquen totes este flors se m'estan cortocircuitant les neurones :)
En realitat, la meua flor superpreferida és el girasol, però plantat en un test, no tallat, perquè em fa molta gràcia vore com es van girant cara al sol a mesura que va passant el dia. És com tindre una mascota vegetal.
I tu, quina és la teua flor preferida?

El veí de dalt ha dit...

L'altre dia vaig regalar un ram de 18 roses....roges!

ximet ha dit...

A mi no me'n regalen de flors... I els darrers rams que jo he regalat han estat de tulipans rojos, cales i roses roges(i veig que ho vaig encertar i reflexaven els meus sentiments). I per cert, en algunes de les nostres muntanyes creixen tulipans grocs amb bandes roges...

Garbí24 ha dit...

Si que m'han regalat flors alguna vegada i m'agraden doncs tambè les cuido en el jardi.S'hauria de desmitificar que les flors son nomes per les dones .
Ah i no sabia que el maig fos el mes de la masturbació , em pensaba que era tot l'any ;)

Striper ha dit...

M'agraden les flors i he regalat i regalo i m'han regalat.

Anònim ha dit...

el cactus m'ha sorprés... vull un cactus!!!

muaaaz

Laia ha dit...

El meu ex em va regalar un cactus...i el director de l'escola on treballe sempre ens regala una rosa roja a les dones el dia de la dona...I això que no m'agrada que em regalen flors, però quan me'n regalen, la passege tota emocionada pel carrer! un poc contradictori, però sóc així d'estupenda, que anem a fer...
REGALEU FLORS!! perquè malgrat el significat que puguen tindre i els gustos de cadascú, saps que han pensat en tu i això és bonic! Un besoot!

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Jo sí que he regalat flors moltes vegades. No coneixía el significat de les flors, però li contava la situació al florister y aquest em deia el que havia de regalar. A mi m'agrada molt regalar flors. Crec que és tan bonic regalar-les com rebre-les.

Si tinguera que regalar-te flors... et regalaria una margarida blanca perquè expressa amistat.

Salutacions.

Anònim ha dit...

No puc regalar-te flors perquè no sé amb seguretat qui ets.... Ho sento. :(

fra miquel ha dit...

Si que n'he regalat, però sabia que li agradaven les gerberes i el ram que vaig encarregar hi anava ple.
També he regalat roses vermelles amb tot el seu significat.
A mi me n'han regalat, però en actes protocol•laris i per Sant Jordi, es clar. Ja m'agradaria, ja que em fessin un ram...per què sí, sense una celebració especial. Però als homes no s'acostuma a fer. Llàstima!
petons

Jordi ha dit...

Això de les flors, crec que només funciona si es coneix l'idioma. Per exemple, desconec el significat de les flors, per tant regalaré les que m'agradin més a mi o les que creguin que li agradin més a la persona que les ha de rebre.

El significat que li dongui jo pot diferir del que li dongui l'altre si es refia de la guia que has posat ...

rosseta ha dit...

Doncs mira, casualitats de la vida justament aquest st.jordi el meu xicot em va regalar una rosa taronja, encara que no crec que sabés el seu significat jejeje. Un any em van regalar per l'aniversari una cistella amb la planta que fa flors neret, què signifiquen aquestes?I els lliris?

www.corbandorra.blogspot.com ha dit...

Huoles, bé si que n'he regalat de flors, i tot i que a persones molt diferents sempre m'he decantat per les roses, per cert, a part de la flor i el color, hi ha un punt que poca gent comenta... quan més oberta està la flor més indicació de desig sexual porta, així doncs si us regalen un ram de roses vermelles obertes i humides encara per l'aigua de la botiga, ja podeu començar a correr cap un lloc o cap un altre :)

Josep ha dit...

Vaig corrents a la florsiteria i a la farmàcia.

Unknown ha dit...

Tinc un blog únicament dedicat a aquest tema.
Espero que pogueu entrar i us agradi. Moltes gràcies

http://flowerymessages.blogspot.com.es/