dilluns, 28 de setembre del 2009

La píndola de l'endemà

Des de hui ja es pot comprar la píndola de l'endemà a les farmàcies sense recepta mèdica.

La píndola postcoital és un preparat hormonal, que pot inhibir o retardar l'ovulació, alterar el transport d'espermatozous i òvul i impedir la seua implantació a l'endometri. I s'ha de prendre abans de 72h (quan més prompte, major efectivitat) després d'haver tingut la relació amb risc d'embaràs. No es abortiva perquè un cop implantat el zigot a l'úter ja no fa efecte aquest tractament, per tant es tracta d'un mètode anticonceptiu. I per això, la titular de Sanitat ha descartat la possibilitat que cap facultatiu puga oposar-se a vendre-la o emparar-se a l'objecció de consciència. Però compte!! és un mètode anticonceptiu d'emergència!!

Els tractaments hormonals habituals no entren dins dels finançats per la Seguretat Social i aquest no serà una excepció i costa 18,76€.


S'ha de deixar clar que aquest mètode no substitueix en cap cas a altres mètodes anticonceptius i que no prevé de malalties de transmissió sexual.

Espere que ningú l'haja de fer servir. No és gens agradable passar per un tràngol així, però en cas de necessitat, ara és més fàcil obtindre-la. 

8 comentaris:

Faune ha dit...

Ja tocava, ja. A més a més, vindràn acompanyades de prospectes informatius de molt interès, per a que s'eduque un poquet la gent. Hale, que es foten els reaccionaris. I ja hi ha algunes farmàcies que no volen dispensar... no els estaria mal un boicot en tota regla.

Jo Mateixa ha dit...

Bon dia bonica :-D

Doncs si, s'ha de tenir clar que nomes amb la píndola no farem res, però si que es cert que ja feia falta que es pogués subministrar sense recepta...anem avançant, pas a pas!!!!!!

El proper pas es que sigui gratuïta, ja que molt jovent no podrà pagar ni els 20€ que pot arribar a costar.

Gràcies per l'informació, com sempre molt "docent" :-D

Que tinguis un molt bon dia!!!!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Ja era hora! Una de les coses que més me va sorprendre a Noruega va ser que es puguera comprar a les farmàcies sense cap problema, estaven les caixetes al costat dels preservatius i anaves, la pillaves i pel mateix preu te l'emportaves.

Aprendiz ha dit...

Tot açò està molt be, pero no oblidem que eixa pastilla es una bomba hormonal, y per tant no es molt recomanable, està clar que fa falta, perque es millor estar un dia fotuda i hormonada a abortar o a tindre un xiquet no desitjat, pero sempre es molt millor utilitzar altres anticonceptius.

Núr ha dit...

Està bé que el preu sigui tan alt comparat amb els preservatius, les píndoles o l'anell intravaginal. Potser haurien pogut pensar en la possibilitat d'anar al metge i que demanant recepta sortís més barat. No hi estic en contra, però crec que el que caldria és centrar-se més fomentar una educació preventiva que no fomentar solucions agressives i més fàcils que, com la majoria de vegades, afecten directament la dona (o et quedes prenyada o et fots una bomba d'hormones). D'altra banda, crec que s'està lluitant massa contra els embarassos amb la conseqüència que sembla que s'oblidin que l'embaràs no és el pitjor que et pot passar per cardar sense preservatiu. Una sida als 14 anys tampoc no és cap ganga!

Anònim ha dit...

Amb tant de nombre, em faig la picha un lio, i això que no sóc dóna. Llegir i participar en aquest blog és tot un plaer. I t`ho un tio que porta 7 anys més o menys sense clavar-la en calent. Encara que sone més basto que unes bragues d`escaiola amb puntilla de filferro.
Petonitos a tots i totes.

Anònim ha dit...

Maruxela dice:
Entra una chica a una farmacia y pide que le den la píldora del día después.La farmacéutica dice " vengase usted mañana" ja-ja-ja -ja

x ha dit...

als hospitals la donen de franc ,aixó si t has d esperar un bon rato...