dimarts, 1 de desembre del 2009

1 desembre: Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

Hui es el dia mundial de la lluita contra la SIDA. Follar està molt bé, és necessari i saludable, però sempre s'ha de fer amb precaucions!! Sí, ja sé que follar a pèl dona més gustet, però no et garanteix la prevenció de Malalties de Transmissió Sexual (MTS).

Encara hi ha molta desinformació sexual sobre les MTS en general i la SIDA en particular.
Un dels tractaments menys coneguts de la lluita contra la sida és la profilaxis post-exposició. Profilaxis significa prevenció de malatia. I, al nostre cas, la Profilaxis Post-Exposición (d'ara endavant, PPE) significa tomar medicaments per evitar contraure el virus de la sida (VIH) després d'haver estar exposat a ell. Es a dir, si algú s'ha exposat al VIH, pren la PPE i, amb això, té moltes possibilitats de no resultar infectat. (80%)

El temps màxim transcorregut des de l'exposició al virus és de 72 hores, però si s'inicia la PPE abans d'aquest termini molt millor, més possibilitats d'efectivitat. Passades les 72 hores no està indicada i el metge no te la receptaria.

La meua amiga J. va coneixer un tio anant de festa, es van embolicar i, abans d'anar al llit, el tio li va dir que tenia la sida. A ella no li va importar, i ho van fer amb preservatiu, però el condó es va trencar. Sort que sabia de l'existència del PPE i va anar a urgències a demanar-la. El tractament és molt fort i amb efectes secundaris de mals de cap i panxa i fins i tot febra. S'ho va passar molt malament entre el tractament i la incertesa, fins que va comprobar que estava tot bé i que no tenia res. Aixi que apunta bé: Profilaxis post-exposició.

I que quede clar que la PPE no és una píndola de l'endemà, sinò un tractament per situacions excepcionals, que no és fiable al 100%. No te la jugues: utilitza el condó!!

Salut i sexe segur

3 comentaris:

rosseta ha dit...

Ostres no sabia de l'existència d'aquesta pastilla PPE, però gràcies em serà molt útil per si em trobo en una situació així. Tot i així tota precaució és poca, així que a usar el preservatiu. Petons maca

Déjà vie ha dit...

Que interessant!! no sabia que esxitia la PPE. Quina mala sort tb la de la teva amiga, bé ben mirat no va tenir mala sort. m'agradat molt llegir akst post.

x ha dit...

"La meua amiga J. va coneixer un tio anant de festa, es van embolicar i, abans d'anar al llit, el tio li va dir que tenia la sida. A ella no li va importar"

Caram...que puta la teva amiga , no ?

be , el que jo volia preguntar es que vaig estar amb una dona mes gran que jo que volia que li mossegues els mugrons (apart que durant la nit volia ser tractada no se com denigrada , pero aixo ho e vist despres...) ...pero em deia que ho fes molt fort ...collons realment fort que em pensava que li sangrarien tot i que al final no ..i hi he estat pensant i podria ser com que estigues penjada o masoca ,no creus ?

aparentment era una dona sensible i molt atent a les meves reaccions , les pupil les li creixien i s encongien molt ....

Salut i felicitats pel blog

dew !