diumenge, 6 de novembre del 2011

copa menstrual

Ja fa temps que vaig pensant en comprar-me una copa menstrual i he estat investigant sobre les diferents marques que les fabriquen i si hi ha alguna diferència entre elles o no.

Quantes compreses i tampons gastem?? quanta pasta és això?? i a més ho paguem a preu de luxe, amb un IVA del 16%!! Les copes menstruals resulten molt econòmiques, ecològiques i còmodes perquè només cal buidar-les cada 12h i sense el perill de la síndrome de xoc tòxic!!

Mira aquest vídeo explicatiu de què és i com s'utilitza, per si tens qualsevol dubte. Aquesta és una marca en concret, però hi ha moltes més!!



Hi ha diferents marques i el preu varia molt d'unes a altres, encara que els materials i la qualitat són molt semblants. Canvia que alguns els pots trobar en diferents colors o amb alguna bolseta graciosa on guardar-los: LadyCup (20-22€), Mooncup (28-30€), Divacup (25-30€), Femmecup (12-15€), Lunette (50-55€), Fleurcup (12-15€), Meluna (30€), Naturcup (27€), Iriscup (27€), yuuki (15-20€), juju (42€), Mialuna (13€)...

Tenint en compte els preus i algunes comparacions entre elles, m'he decidit per la Fleurcup. L'acabe de demanar. Quan la prove vos diré que em sembla.

Has provat cap copa menstrual?? la provaries??

23 comentaris:

Alyebard ha dit...

No, no la provaria perquè sóc home. Però les he vist a la fira Biocultura. No sabria que dir-te, però no crec que sigui gaire còmode.

Anònim ha dit...

Fa uns 3 anys que tinc la Divacup, i vos assegure que posar-te una copa menstrual és una alliberació total!!Les dones que encara gasteu compreses i tampons no teniu ni idea de com es nota la diferencia és molt fàcil de posar i llevar a més ni siquiera és nota!!
Ara, si teniu fàstic per la sang ni ho intenteu.
I una recomanació purament estètica, si teniu oportunitat de agafar-la en algun color millor perquè per molt que la neteges i esterilitzes per el temps agafa un color marronet.

Theresia Kalogeropoulos ha dit...

Ui! Espere impacient el teu dictamen! La veritat és que n'havia sentit parlar però no m'havia plantejat fer-me amb una! Conforme ho planteges sembla la solució definitiva però esperaré la teua impressió i ja decidiré de provar-la!

Una abraçada!

P.S. Les borsetes són una monada XD!

Epolenep ha dit...

No hi ha res millor que la copa menstrual! Jo ja fa uns vuit anys que faig servir la MoonCup, la vaig a comprar a Anglaterra quan aquí era una cosa del tot desconeguda, i no he fet servir res més des d'aleshores. Dona't tres mesos per acostumar-t'hi, revisa que la cueta sigui de la mida justa (jo la vaig tallar gairebé arran per evitar que em molestés) i després no podràs estar sense ella! Calcula l'estalvi econòmic i ecològic que he fet, increïble!

Sort i felicitats...

Marta ha dit...

Jo fa ANYS que hi pense. I si no me n'he comprat una és perquè no m'he posat a buscar-ho. El que em pregunte és perquè estes coses s'han de comprar online. Perquè no n'hi ha, a les botigues? Ah, Lucre, fes un post quan l'hages provat, i ens dius què. A mi em fa comboi provar la juju, només pel comboi de tindre una copa australiana, ha, ha!

Anònim ha dit...

Jo sí l'he provat i n'estic encantada!!! Estic convençuda que amb el temps s'acabarà implantant, com a bon invent que és. Ah, i per cert, jo l'he comprat a una botiga i és comodíssima ;-)

hans castorp ha dit...

Doncs jo no sabia ni que existien aquests artilugis... però vaja, des del punt de vista de tio, potser serà una mica polèmic el que diré, però m'és un tema poc atractiu... i deserotitzant...
saludos,

Aprendiz ha dit...

Castorp, que les que no gasten la copa pno tenen la regla?, que tu no pixes ni cagues?, o et sembla mes atractiu vore un tampo o una compresa gastada?. Madurem una mica...

hans castorp ha dit...

Ejem... si, també les compreses i tampons em semblen deserotitzants... No sé, alguna vegada m'ha passat trobar-me amb una compresa al terra, i no es molt agradable si no estas acostumat a veure-les.
Però, vols dir que un tio amb els calçotets cagats, posem per exemple, no es també molt deserotitzant!!
Penso que hi ha coses que són deserotitzants. Jo per exemple, en les parelles que he tingut he preferit no compartir el WC... hi ha coses que millor que siguin privades, no?

Anònim ha dit...

wow!! això és brutal!!! mai n'havia sentit a parlar, i me'n demanaré un!! comparteixo l'enllaç! ja diràs què tal!

Emi ha dit...

Jajajaja, 'he fet unes bones rialles amb el tema de les costms, compreses i tampons i altres hàbits escatologics i el seu caràcter deserottzant! Ara bé, de la copa menstrual aquesta no entenia ni ide, però desprès de veure el vídeo de dalt a baix he pensat que potser 'la copita' no es tan mala inversió
Lucre, prova-la i ens dius!

El veí de dalt ha dit...

La sort que tenim els tios de no tenir aquests maldecaps!

Anònim ha dit...

Si esteu interessades en la copa menstraul us recomano aquesta web, a mi m'ha anat molt bé!
www.femmefleur.net

Anònim ha dit...

Pregunta: La copeta pleneta se la podran prendre els draculins ?

llenguaddicta ha dit...

Nena, jo ja fa 3 anys que l'utilitzo, i n'estic ENCANTADA! Tinc la MoonCup. Una de les millors inversions que he fet en la meva vida (la de diners que estalvio en compreses i demés, és incalculable, a més de col·laborar a protegir el medi ambient evitant residus, a més de no envair el meu cos amb cotons i cel·luloses vàries, a més de conèixer el meu cos encara més, de reconciliar-me amb la meva regla, i de no haver tornat a tacar unes calces o uns llençols des que la vaig començar a fer servir).

¿Necessites més motius per a passar-te a la copa?

Besets.

Sex Furniture ha dit...

Marta!!! Agree with you i like it..
Thanks for sharing with us.

Anònim ha dit...

A mi em tempta de comprar-me'n una, però em para una cosa...
Fins quin punt està provat que no causarà malalties a llarg termini?

Perquè no crec que faça tant de temps que existixen, com per haver fet estudis sobre efectes llunyans...

La-la ha dit...

No tenia ni idea de que existia però crec que me'n compraré una :) He estat mirant la MeLuna eixa simplement perquè està feta a Alemanya i em fie. Total, que hi ha diversos tipus de material amb què fabricar-la i m'he decidit per la silicona més suau. El que passa és que hi ha diferents tipus te "xurret" al final: una bola, un aro, un xurret i res. Quina utilitat té això? Quina seria millor? I una altra cosa: hi ha moltes mides: com sé quina és la que toca? Lucre, tu t'has informat sobre això?

helena ha dit...

Jo faig servir el moon cup. El vaig descobrir a Irlanda. Aqui no n'he trobat... Per a mi és còmode i barat. Però només els puc fer servir a casa o a llocs on se que puc tenir una pica d'aigua al mateix espai on tinc el lavabo. Sinó és una mica engorrós...

Bb ha dit...

Aquest és el dubte que tinc... si vas de viatge o a la muntanya què fas? Vull dir que s'ha de rentar cada vegada que te la poses i si no tens "logística" deu ser complicat, oi?

Alba ha dit...

Hola!
Jo també utilitzo MoonCup i la vaig comprar a la Fira de la Terra fa uns tres anys. N'he vist per botigues, a Barcelona.

Jo no la trobo tan fantàsticament fantàstica perquè sí que els primers dies (o quan aprens a posar-te-la) no està de més dur un salvaslip per si de cas, però per la resta, genial.

Bb, si ets de viatge o a la muntanya.. bé, diuen que pots netejar-la passant-hi una ampolleta d'aigua, però fóra bo tenir una pica aprop. La gràcia és que s'ha de buidar menys sovint que quan et canviaries els tampons.. i sempre pots fer-ho coindicir per estar en un lavabo.

Per les preocupades per la salut, vaig optar per preguntar-li directament a la ginecòloga (que és molt pijeta ella) i em va dir que cap problema, només que ho trobava una guarrada.. però a nivell de fer mal, doncs no.

Lucre, ja explicaràs què tal l'experiència!

La-la ha dit...

Uh! Després de vore este post, he estat investigant i m'he comprat la MeLuna soft :) M'arribarà en una setmaneta. Ara estic pregnant (que dius; i pa què, ara? però mira... per si se m'oblida després) però ja vos contaré d'ací un any quan l'haja de gastar :) Amb despeses d'enviament m'ha costat 18.80 € i em vaig posar en contacte amb ells per a preguntar dubtes (per cert, molt majos!) i em van dir que me'n regalarien alguna més :)

Anònim ha dit...

LUcre, t'estem esperant!!! Quin és el veredicte?????????????????