divendres, 16 de març del 2012

Rotondes falleres

La revista Moixama i alhora llibret de Falles Populars i Combatives , està dedicada a les rotondes i tot el món al seu voltant. Diguem-ho clar des d’ara: les evidències no enganyen: les rotondes tenen tot el dret de dir-se falles, i les falles tot el dret dedir-se rotondes. Com podríem explicar, si no, la circularitat de les falles o la monumentalitat de tants centres de rotonda? Qui no ha pensat mai a cremar un centre de rotonda? Qui no ha circulat mai al voltant d’una falla? Ja ho va dir Raimon:  quan penses que s’acaba, torna a començar.

Així és com comença la nova revista Moixama, per introduir-nos al meravellós món de les falles i les rotondes. ( que pots descarregar des d'ací). Els amics moixameros em van demanar una col·laboració rotundofallera i això és el que els vaig enviar:

Ja arriba laprimavera, de la mà d'una fallera...

Enguany no ha fet massa fred i fins al dia de Reis (els bons) encara es podia anar amb màniga curta, com aquell que diu... després un poc (no massa, eh) de fred... xa-xaaaan: la primavera!!

La sang se'ns altera, tenim calentúria, estem calents, només volem querefregar-nos amb tota la gent, i no ens passa només a nosaltres, que el bullit és general... los pajaritos cantan, las nubes se levantan... i fins i tot la de la cova vol deixar de ser verge. I és que els colors ens posen. I en haver més llum, hi ha més color, més vida, i més ganes de sentir-nos vius, de follar... perquè encara que vivim en un zel permanent, la primavera és l'època d'apariament de la majoria d'aus i mamífers i eixe instint se'ns accentua.

Amb l'arribada de la primavera sempre (i quan dic “sempre” vull dir “durant taaaaants anys que es pot considerar com a sempre”) ha estat celebrada amb cerimònies i ritus per invocar la fertilitat dels camps, la prosperitat i el benestar per a la resta de l'any. Bé, dir “sempre” és un poc exagerat perquè ara ja no ho fem. I així ens va... Potser hauríem de considerar seriosament fer un aquelarre. Sí, sí, que no és només cosa de bruixes... Els aquelarres són reminiscències de ritus pagans que se celebraven clandestinament per les prohibicions de les religions aleshores imperants, així que podríem dir que les falles populars i combatives són una mena d'aquelarre primaveral.

I tots junts al voltant de la foguera
demanen ben fort a la mare natura
que dels valencians tinga cura
i ens lliure d'aquesta ceguera

Que no hi ha mal que cent anys dure
ni persona que ho haja suportat
i només acceptem que se'ns torture
a les sessions de sexe BDSM desenfrenat

I mentrestant celebrarem aquelarres
molts ritus i orgies paganes

perquè ja arriba la primavera
de la mà d'una fallera...

3 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

M'hauré de passar jo a fer-vos una visita! Ja fa masses anys que ho dic! :-)

Lieu-la valencians i valencianes! ;-)

DooMMasteR ha dit...

M'hauré de passar jo a fer-vos una visita! Ja fa masses anys que ho dic! :-)

Lieu-la valencians i valencianes! ;-)

Mireia ha dit...

Per a rotonda-falla la que tinc davant de ma casa i veig des de tooootes les finestres: un escut enorme de Jaume I fet de trencadís, completament pla (depenent de per quin cantó arribes a la rotonda, no es veu o es veu massa) i a la roda un cartell que posa: COMUNITAT VALENCIANA. Té uns xorros que toquen els ous tot el dia fins a les 22.00. Coneguda popularment com "la falla", és tot un exemple d'art autòcton. S'han passat.