dilluns, 16 d’abril del 2012

Retardats tecnològics

Tots tenim el típic amic (massa vegades més d'un, o pot ser tu mateix) que s'encabota en no utilitzar noves tecnologies. Sempre tenen alguna excusa de pes, que només es creuen ells, i normalment apel·len diguent que la tecnologia i les xarxes socials es carreguen la sociabilitat i que bla bla bla..., però resulta que la majoria estem a eixe món i acaben sent ells qui es relacionen menys amb la resta per no estar actualitzats.

Motorola MicroTAC 9800X
Ja va passar quan van eixir els primers mòbils. No sé si t'enrecordes, però abans els mòbils començaven per 9, i no per 6. Explique açò i em sent com una iaia de poble contant històries de la guerra...
El meu primer mòbil va ser un Motorola, a l'any 98. Una rejola que pesava vora un kilo i el deixava a casa, com a telèfon del pis. En aquell moment feia molta vergonya parlar amb el mòbil pel carrer. I quan vèiem que ho feia algú era com si estigués boig, parlant a soles pel carrer. Era tan snob això...

Poc a poc la majoria de la gent va anar tenint mòbil, més que res perquè les companyies de telèfon els regalaven, i cada vegada ens resultava menys estrany trobar algú xarrant per telèfon. Però sempre hi havia l'amic que es negava a tindre un mòbil i ens fotia la vida a la resta. Ell no ho feia a posta, ni molt menys... però ho feia perquè quan el necessitaves no hi havia manera de localitzar-lo. I a més després es queixava "per què no m'has avisat de...??" cony, perquè no hi eres mai a casa, no tens mòbil i no sé fer senyals de fum!!

Tota aquesta gent va acabar tenint un mòbil i tragant-se tot el que van dir en contra. El mateix va passar amb el Messenger. I quan per fi es van obrir un compte... ja estàvem tots a Facebook i ningú obria ja el Messenger (Messenger... per entendre'ns, missatgeria instantània, en general) i t'amollen alguna cosa com "doncs no era per a tant, mai hi ha ningú connectat...". Ara sí que me l'has pegat...

Aquesta mateixa gent són els que encara no tenen Facebook o se l'acaben d'obrir fa molt poc. Just ara que ja està passat i fa anys que la xarxa social de moda és el Twitter... però això ja els va massa gran. I que em dius dels smartphones?? callaaaa, que eixos els carrega el dimoni...
I cauran de nou. I acabaran tots amb un smartphone, igual que han acabat fent el mateix que tots. Però tard.

Atenció, retardat tecnològic, si saps que tard o d'hora acabaràs tenint eixa tecnologia que critiques i que no vols... adapta't des d'un primer moment i deixa de ser un retardat per al teu temps. Els teus amics t'ho agrairan.

9 comentaris:

Ruben ha dit...

Tinc algun conegut que ara deu començar a debatre si el futur és Google Wave o bé comprar-se un tam-tam XD

I dic conegut perquè no puc dir que sigui amic, ja que hem perdut completament el contacte per no tenir cap mitjà digital per parlar amb ell...

Sergi ha dit...

M'he sentit una mica identificat amb els personatges que descrius al post. Recordo amb enyorança quan no tenia mòbil. Val a dir que dec ser de la teva quinta i recordo encara quan no hi havia mòbils i es quedava a una hora i a un lloc.

També vaig començar un parell de blocs ara fa uns mesos, quan ja fa anys que la moda és el facebook i el twitter.

A la vida real em passa una cosa semblant. Vaig a la platja cap al final de la tarda o a la nit, quan tothom ha marxat. Veig les pelis de moda anys després, quan tothom s'ha oblidat d'elles. I no he llegit encara el codi da vinci.

Anònim ha dit...

Doncs jo estic sobrevisquent sense mòbil. No m`ho crec ni jo!

Àngela ha dit...

Doncs resulta que això que tu en dius "excuses" són algunes de les raons reals dels que no tenim facebook, no miren la tele, no sabem qué és una smartphone, (s'escriu així?),... ni falta que ens fa. Perquè efectivament, preferim el tu a tu, el contacte visual, el contacte carnal, i la risa en directe a les relacions virtuals i al "ha,ha,ha" vostre, que no pot ser més 'coent'. I perquè intentem, INTENTEM, no carregar el món de fem electrònic, canviant a cada moment a allò d'última generació. I sobretot, perquè creem, (parle per mi), que primer cal estudiar les necessitats reals de les persones, (vivenda, fam,...), i després destinar recursos a solventar eixes necessitats. I no al revés: primer destinar recursos a inventar noves tecnologies, (inútils però atractives, poc instructives però entretingudes,... en fi, d'allò que lleva temps per pensar, reflexionar, obrir ulls,protestar,just el que volen els polítics...al temps que enriqueix als de sempre), i després fer-vos creure com a reals les necessitats d'eixos productes.
Jo em sentiria molt 'borrega' si tingués facebook, twitter, smartphone d'eixe, i tot allò que els MERCATS volen que jo tinga. Molt BORREGA. Però lluny de sentir-vos així, els que alimenteu eixe mercat, els que seguiu el seu joc, els que manteniu el sistema materialista-capitalista-neolliberal,... lluny d'això, ens digueu "retardats" a la resta, i ens obligueu a, tard o d'hora, amollar algun "beeeee" per no sentir-nos marginats, i a cagar bonyigues per no sentir-nos assenyalats, i a fer-nos un facebook per a accedir a alguna informació que altres borregos no pengen en cap altre lloc.

PS. ara algú em dirà que justament totes eixes tecnologies són les que permeten estar informats, i obrir els ulls,... mira els països àrabs, eh??. I serà la prova del que jo comentava.

Josep ha dit...

A vore... quan dius "i fa anys que la xarxa social de moda és el Twitter... " quants anys vols dir? 1.2 anys?

Que exagerem massa, xe!

pepa ha dit...

entrada absurda

Ruben ha dit...

^ Comentari inútil

Anònim ha dit...

no estic d'acord amb aquesta entrada, cadascu és lliure d'unir-se o no a una xarxa social o bé de comprar-se un smartphone. I jo no considero que sigui un retardat i francament, si has de tenir totes aquestes coses que es van posant de moda per poder tenir amics, malament anem

Anònim ha dit...

Quan tothom ja tenia mòbil jo ni tan sols tenia telèfon, utilitzava les cabines (s'en recordeu de les cabines). Tinc un mòbil que no utilitze : me'l va regalar la meua companya. Tanmateix , he utilitzat ordinadors des de sempre. De fet el mòbil em serveix per els codis que m'envien els bancs quan faig alguna operació online, perque jo no he entrat en una oficina bancària fa anys, ja que sempre opere per internet i caixers automàtics. L'us d'ordinador ha fet la meua caligrafia il·legible per falta d'us, ja que sempre escric amb teclats qwerty. No se si soc un retardat tecnològic, sinò un pragmàtic que utilitza la tecnologia que necessita i la que no necessita no l'utilitze pas.En el fons jo m'avance a la ràpida obsolescència de los noves tecnologies i me les salte.