dimecres, 19 de desembre del 2012

Ecologisme sexual

Hola, el meu nom és Lucre i sóc militant activa de l'ecologisme sexual.
Ara tots hauríeu de contestar "hoooooola, Luuuucreeee, benvinguda al gruuup".

I quan dic "ecologisme sexual" no estic referint-me a que recicle els condons, no sigues porquet, que el terme és molt més profund i psicodèlic.

Primer, és important conèixer els diferents tipus d'organismes, segons la seua manera d'alimentar-se, per poder entendre el que vull explicar.
Autòtrof és aquell que produeix el seu propi aliment. Com les plantes, els bacteris, i la gent emparellada (no dels de relacions obertes).
Quimioautòtrof (no és el que te càncer i rep quimio) és el que s'alimenta de les deixalles d'altres. Com alguns bacteris i la majoria de gent sense parella. 
I els fotoautòtrofs són els que s'alimenten només de la llum de sol. Com les algues verdes i els frikis asexuals

Si busques a la viquipèdia, eixa font tan poc fiable i que tant ens agrada, diu que "L'ecologia és la part de la biologia que estudia les interrelacions dels éssers vius entre ells i amb llur medi; és la biologia dels ecosistemes". 

Els ecosistemes mantenen un equilibri, però si introduïm un nou element a l'ecosistema, tot canvia. Es produeix un efecte papallona i pot donar lloc a un ecosistema completament diferent. Això és bo o dolent?? doncs... depèn. 
Imagina que tenim un camp de cebes infectades per uns bitxets. Si afegim a eixe ecosistema un 2on bitxet que es menge al 1er i no s'alimente de les cebes... haurem canviat l'ecosistema per a bé per a nosaltres perquè volem menjar-nos les cebes, però per a mal per al bitxet1. S'entén, no?? 

Vist així pareix fàcil distingir el que està bé i el que no, però i si no es tracta de bitxets sinó de personetes?? A qui beneficia cada cosa?? Això va segons el criteri de cadascú.

Ja saps que fa temps vaig decidir que no m'embolicava amb tios que tingueren parella. Per què?? per pur ecologisme sexual.

Potser tinc idealitzat el concepte de "parella" i per això no en tinc, perquè ningú no s'adequa a eixe estatus ideal que m'he creat. Això també passa amb molts ecologistes, que tenen el seu món mental ideal i intenten canviar-lo al seu gust. I d'ahí el lema: Pensa globalment, actua localment

El cas és que veig moltes parelles que tenen relacions que jo considere deficients. Deficients perquè, sempre des del meu punt de vista, els caldria més confiança, més compenetració, més passió... o més el que siga. Amb alguns dels meus amants he tingut millors relacions que les que tenen moltes parelles que conec. I no parle només de la part sexual... que jo amb els meus sempre tinc molta complicitat.

Siga com siga, tinc el meu manual de pràctiques ecològiques sexuals per no trencar aquells ecosistemes que considere que han d'evolucionar sols, sense manipulació. Com, per exemple, els homes emparellats. Podria embolicar-me amb un tio que tinga novia, aleshores modificaria el seu ecosistema, col·laborant a que eixa parella tinga una relació de no-confiança, just el tipus de parelles que em pareixen deficients. 

D'acord, hi ha parelles que s'ho han parlat i es donen "permís". Eixes no entren a l'ecosistema autòtrof perquè no s'alimenten només d'ells mateixa. Punt. Són excepcions amb ecosistemes oberts i per tant no hi ha cap problema en modificar-los perquè això forma part del seu tarannà. 

I ara sempre hi ha algú que em diu... però si tu no tens parella, què més dóna?? estàs lliure, fes el que vulgues...
Hi ha parelles que només continuen juntes per deixadesa, per costum... però són relacions insostenibles a llarg termini. Moltes d'eixes parelles es sostenen perquè un dels 2 (de vegades els 2) tenen altres al·licients (digues-li al·licients, digues-li amants...) fora de la parella, que complementen el que no tenen amb l'altre. Però, en cas de no tindre eixe al·licient extra, eixa relació seria insostenible. 
I com que sóc lliure i puc fer el que vulga, decidisc no ser l'al·licient extra de ningú, per no fomentar el tipus de relacions que no m'agraden i que no vull per a mi, ni per a ningú. 

Vols modificar el teu ecosistema?? Ok, però no serà amb mi.
Sóc ecologista sexual.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

A vore quin dia li fas un favor l'ecosistema del teu fan número 1 que encara es verge...

Salutacions.

Anònim ha dit...

Crec que és més correcte dir fadrí...

Anònim ha dit...

Que no es cosa de broma anar pel carrer als 31 anys amb el marcador a zero...

Anònim ha dit...

No tens parella per què no vols o per què no la trobes?´
Les sentències que fas són les típiques d'algú que mai ha tingut una parella estable duradera.

Josep ha dit...

Molt bona entrada. Només un matís: no s'ha de confondre ecologia amb ecologisme, d'igual manera que no és el mateix sociologia que socialisme.