dilluns, 25 de novembre del 2013

Per què ens enamorem d'una persona en concret??

Helen Fisher és la meua antropòloga favorita. Es especialista en l'amor com a comportament humà i segons ella aquest sentiment es pot distingir en tres tipus diferents segons els circuits del cervell que s'activen: l'amor romàntic, l'amor sexual i l'amor de companyia. Aquestos 3 poden coincidir en una sola persona o desenvolupar-se cap a persones diferents en moments diferents. També ha analitzat com segons la personalitat de cadascú es tendeix a escollir un tipus de persona com a parella ideal o una altra. Curiòs, no?? Per què triem com ho fem??

Per als seus treballs normalment es basa en ressonàncies magnètiques en les que veu quines zones del cervell s'activen quan ens enamorem. Als seus estudis ha pogut comprovar científicament coses que ja podiem intuir, com que, en general (sí, generalitzant), ens enamorem de persones del mateix entorn ètnic i socio-econòmic, similar nivell d'intel·ligència i educació i amb un similar sentit de l'humor.

Ok, fins ahí bé, però ara posem per cas que estem a una habitació amb 100 persones (de la nostra preferència sexual) que acompleixen totes eixes condicions i a més tenen un atractiu físic del mateix nivell que el nostre. Per què preferim a uns que a altres?? com fem eixa elecció??

Potser ens estalviarem disgustos i cors trencats si sapiguerem per avançat amb qui pot funcionar millor, de qui ens podem enamorar sabent que sí hi haurà química.


Per a aquest estudi, Helen Fisher va realitzar enquestes especialitzades a més de 8 milions de persones de 40 països. Ella diu que quan entens bé el teu perfil de personalitat i com ha de ser el de la teua parella, tot es torna més fàcil. Divideix les persones en 4 categories:


El Explorador: 
Els exploradors tenen una gran quantitat d'energia i vitalitat. Són curiosos, creatius i resistents. Tenen molts interessos, viuen la vida a tope, busquen la novetat, disposats a còrrer riscos, espontanis i amb una gran flexibilitat mental.

El Constructor: 
Els constructors són populars i es pot confiar en ells. Tendeixen a ser estables, lleials i afectuosos, amb un do meravellós per al sentit comú. Són un pilar de la societat, tranquils, socials, complidors de les regles establertes, amb grans habilitats socials i molt tradicionals.

El Director:
Els directors són pensadors analítics i independents amb un interès profund en la manera com funciona el món. Ells capten ràpidament els patrons i poden veure amb facilitat els diferents punts de vista de qualsevol tema complex. Són decidits, lògics, exactes, amb facilitat de síntesi i grans estrategues.

El Negociador:
Als negociadors els agrada divagar sobre  idees i grans qüestions ambigües sobre la vida. Grans filòsofs, imaginatius, intuïtius, sensibles, compassius  amb gran flexibilitat mental i de tracte agradable. Idealistes i altruistes. Expressen les seues emocions i són hàbils amb la comunicació social, especialment amb l'expressió verbal.


Si no tens massa clar quin tipus és el teu, pots fer el test ací: http://www.chemistry.com/ és un poc llarg i està en anglès, però així t'assegures que saps perfectament quin és el teu grup.

Segons els estudis, les millors combinacions són:
Explorador amb Explorador
Constructor amb Constructor
Director amb Negociador
Negociador amb Director

Com veus, això de que els oposats s'atrauen no acaba de ser cert del tot.
Jo he fet el test i sóc EXPLORADOR/ DIRECTOR, això vol dir que sóc de tipus explorador com a grup primari i director com a grup secundari.

I tu?? de quin grup eres??

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Sóc negociadora/directora. Em correspon, per tant, un director/negociador. Vaig a passar-me la vida discutint...

Pau ha dit...

Doncs jo sóc frustrat. Després de fer tot el test, quan tocava pujar la foto m'he dit: jo per aquí no passe. Pos mira, qui no m'ha deixat passar ha sigut el test.

De tota manera, tinc un poc de cada una de les quatre personalitats.

Xica calla!

Pau ha dit...

Ai calla! Que m'ha arribat un email!

Primer: explorer
Segon: negociador

Ala.

Lucrècia de Borja ha dit...

Osti, Cintia, això és complicat!! hahahaha
Ai, Pau, eres l'home que necessite!! Vine a mi!! :P

Marta ha dit...

No tinc temps a fer el test, però crec que no sóc ningú :(. Ara bé, sé que m'he casat amb un director/constructor. No podria definir-me d'acord amb el meu home. Som completament oposats!

Colometa ha dit...

Constructora.

I tal com està la bombolla inmobiliaria... crec que em compraré un gat.

Anònim ha dit...

aquestes són les personalitats brilliants. malauradament el que trobes normalmnet són fracasats/des.