dimecres, 12 de març del 2014

Manual de lligue faller (I)


Si a falles no folles... és perquè fins ara no tenies el "Manual de lligue faller". És fàcil lligar en falles, si saps com, on i amb qui. Això de que els pols oposats s'atrauen passa en molt contades ocasions, en general ens agraden les persones més afins a nosaltres, amb gustos similars i aficions que es puguen compartir. Per això, si vols lligar amb algú que és més o menys com tu, ho tens fàcil, però si no ho és... has de detectar de quin tipus és i mimetitzar-te, crear una pose, un personatge que siga el que l'altra persona pot reclamar. Allò de "sigues tu mateix" està sobrevalorat.

A València, en falles podràs trobar-te amb tota classe de guiris: nòrdics, brasilers, murcians, madrilenys...  els reconeixeràs de seguida perquè parlen raro i miren molt atents cap a qualsevol lloc com amb por de ser víctima d'un atemptat pirotècnic. També te'ls pots trobar molt bufats a deshores.


Si vols lligar amb un guiri, res com fingir ser un expert en temes fallers. Explica-li que ha d'obrir un poc la boca quan comence la mascletà, per a que no li rebenten els tímpans. Si després d'això encara vol saber més coses de les falles... és teu. Si saps alguna cosa realment de les falles, li ho expliques. Si no, t'ho inventes. Fa el mateix efecte.
Els guiris venen a València buscant festa, alcohol i sexe. Sembla que tenim fama de tot això... no entenc per què, tete, però si ho vol, li ho dones. Emborratxa'l i te'l faràs més prompte.

Si vols lligar amb un faller autòcton l'estratègia és totalment contrària, has de fer de guiri. Digues que no tens ni idea de res i que t'explique de què va tot açò de les falles. Els fallers tenen un ego i un sentiment desbordat que fa que necessiten transmetre'l i contagiar a qualsevol. Solen ser prou rotlleros. Fes com que escoltes, amb això ja n'hi ha prou. De tant en tant alça un poc les celles, digues algun... oooh... aaaah... que interesante... Es important que a un faller li parles en castellà. La majoria no saben altra llengua, i recorda que estàs fen-te passar per guiri!! Tot allò que ve de fora sempre és més interessant.

L'article sencer el podràs llegir al llibret de les Falles Populars i Combatives.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

oooh... aaaah... quin post més interessant xD

Lucrècia de Borja ha dit...

mmmm pons007, estàs intentant lligar?? I'm available, tete :P

Anònim ha dit...

I si és músic?

JVSM ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ho vec prou clar si eres dona, pero....i si eres home, quin es el procediment?