divendres, 27 de juny del 2014

Lligar als festivals d'estiu

Amb el bon oratge arriben els festivals de música, una excusa com qualsevol altra per a bufar-se. I per a lligar. Que sí, que hi ha qui va per la música només... són els mateixos que es compren la Interviu per les entrevistes.

Fa calor, se'ns altera la sang i anem amb ganes de passar-ho bé, de bon rotllo. Tot això fa que la gent vaja molt més predisposada a beure i a follar. A més els que heu triat eixe festival en concret esteu ahi perquè teniu uns gustos musicals semblants i això ja et dóna tema de conversa. Teniu coses en comú!!

Pel que fa a la vestimenta, tot està permès. Tot tret de les sabates de taló alt. Això no. MAI. Per la resta... tant se val si combines quadres amb ratlles o amb flors tropicals. Quan més coent vas més possibilitats de cridar l'atenció i que es fixen amb tu. També són vàlids tot tipus de complements: gorres, diademes amb boles de purpurina, ulleres de plàstic gegants, pistoles d'aigua... TOT. I qui et diga que no, no té ni idea. Vas a passar-ho bé, no a un desfile de moda.

Molt important tindre el mòbil a mà, saps allò de l'obsolescència programada?? doncs ara també venen programades les bateries per a que s'esgoten al minut d'haver perdut als amics o just un moment abans d'haver apuntar un nou telèfon a la xorbi-agenda. Només arribes al festival intenta controlar els llocs on pots carregar el mòbil quan ho necessites. Solen haver casetes on te'ls carreguen per 1€ i mentre esperes pots fer-te un cubateta i xarrar amb els que carreguen mòbils com tu...
També està bé anar controlant el hashtag de l'esdeveniment per veure qui hi participa i poder interactuar. Twitter facilita molt el lligue. Aprofita'l.

Un consell que sempre solen donar és que et centres en una persona i que no vages tirant fitxes per ahi a dojo, però eixe consell no te'l donaré jo. Això depèn de la gràcia de cadascú. I si no, mira al Rafel Sedano, a ell sempre li ha funcionat.

Ok, ja ho has decidit, vols anar a un festival a passar-te-ho en gran i ja que estàs... si pots... lligar, però hi ha massa opcions on triar i no ho tens clar. Tranqui, tete, jo t'ajude.

El PopArb, aquest cap de setmana a Arbúcies. Ja arribes tard. És el festival de la música pop independent feta a Catalunya (entenent com a Catalunya no només les 4 províncies, sinó la gran Catalunya del Josep Guia). Com els de les JERC van abondonar Arbúcies per Montblanc alhora de fer l'Acampada, els pobres arbucians es van quedar orfes de festival i necessitaven alguna cosa. Sort que ja està solucionat. Aquest festival té la particularitat de que no té zona d'acampada, sinó que la gent s'allotja a les cases del poble que es lloguen.

EMDIV Festival, 28 de juny a Elda. Només un dia, sí, però a tope. Amb músiqueta indie pop. Enguany actuen: Fuel Fandango, LA, Miss cafeina, Varry Brava, The Zombie kids...

Vida Festival, del 3 al 6 de juliol, a Vilanova i la Geltrú. 4 dies seguits de festa és molta tralla, però si vols morir de glamur pots fer-ho dissabte amb Lana del Rey.

El Rebrot, del 4 al 6 de juliol, a Sant Celoni. El festival del jovent independentista dels que ho parlen tot en femení. Al programa no hi ha només música sinó diverses activitats populars i combatives. Si sols vestir de Quechua i portes sempre una estelada damunt, no busques més, aquest és el teu festival.

Feslloch, del 10 al 12 de juliol, a Benlloch. Aquest és el que he triat jo, així que si vas, avisa. Si vas i estàs bo, avisa dos vegades per si se m'ha passat la primera. Els grupets són tots de casa, va poca gent i això té l'avantatge de no perdre't fàcilment i de que algun cambrer acabe quedant-se amb la teua cara i quan et veu vindre ja vaja preparant els 2 vodkes amb llima que li vas a demanar. A que a tu això no et passa?? haver sigut alcohòlic...

Festival Cruïlla, de l'11 al 13 de juliol, a Barcelona. Li diuen el "festival tranquil" perquè "només" van unes 30.000 persones... res, els 4 amigatxos i poca cosa més... i el públic sol ser més de la terreta i alguns francesos. Pel que fa a la música pots trobar-te de tot, des de rap, indie, rock, pop, rumba... o fins i tot música africana!!

Acampada Jove, del 17 al 19 de juliol, a Montblanc. El festival l'organitzen les JERC, aquells que van deixar Arbúcies orfe. Sé de bona tinta que ahí qui no folla és perquè no vol. Ahí queda.

FIB, del 17 al 20 de juliol, a Benicàssim. El festival més internacional dels que tenim a casa. Si no eres xaxi-guai, no vages. Molt de guiri cremat.

Gandia Sound Festival, 18 i 19 de juliol, a Gandia. Mira, si encara no coneixes Gandia, has de vindre. Si la coneixes, també.

PalmFest, 25 i 26 de juliol, a l'Hospitalet de l'Infant. Què es pot dir d'un festival que es celebra dins d'un Club nàutic?? tens l'opció de comprar les entrades amb zona d'acampada o a un hotel. Et trobaràs gent de tot tipus, però més que res pijos i modernillos, i el que és pijor... els pijos modernillos.

 Low Festival, del 25 al 27 de juliol, a Benidorm, ciudad de vacaciones. Un molt bon cartell. Solen haver més d'un escenari on toquen grups al mateix temps de manera que de vegades has de triar entre 2 grups que et molen. A Benidorm sempre fa bon oratge perquè tenen un microclima especial. I pots anar coneixent el terreny per a quan et jubiles i vages d'excursió amb l'IMSERSO.

Arenal Sound, del 28 de juliol al 3 d'agost, a Borriana. Enguany estan d'aniversari i es nota. Molt bon cartell. L'any passat van haver agressions per parlar en català.

Festival Aspesuena, 1 i 2 d'agost, a Asp. Música indie on podràs veure a The Posies,  Triángulo de Amor Bizarro, Delafé y las Flores Azules, Jero Romero o Joe Crepúsculo. I el millor de tot és que és gratis!!

Electropop Festival, 22 i 23 d'agost, a Alfara del Patriarca. De moment els grupets que tenen confirmats fan molt bona pinta... Dorian, Tiga, Triángulo de Amor bizarro, Edu Imbernon, Autokratz... i amb un preu de només 11€ + 2 Kg d'algun aliment no perible.

Festival' Era, 29 i 30 d'agost, a la Llagostera. Festival rural de música alternativa i electrònica. Mitjançant la creació d’un circuit de concerts, la marca ERA s’estén per tot l’any amb un final de recorregut al Festival’Era per a esdevenir un tot.

Sort!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

això dels festivals no era per gent jove? això de saltar amb la música ja em fa mandra xD

Lucrècia de Borja ha dit...

pons007, la gent més gran ens quedem cap a darrere i dormim a cases, res de tendes de campanya. Però la festa és la festa... i l'experiència un grau ;)

Yo ha dit...

Tindre'm que anar al Feslloch, a veure si coincidim :P Això si, sols avisaria un cop, que la ma només em fa 24 cm apurats jajaja. Jo tenia que tornar al Cruïlla aquest any, però m'ha sorgit un imprevist, i no crec que pugui... i això que ja tenia l'abonament :( És un festival que recomano per gent que ja tenim "certa" edat, molt tranquil, amb propostes molt interessants, gens estressant, no com el Primavera, encara en pago les conseqüències uffff.

Per cert, tens bon gust musical!