dilluns, 13 d’octubre del 2014

La tia de la FiGA

Dissabte va ser la festa grossa de la FiGA (Fira de Gandia Autogestionada). Les figues i els figos han estat molt de temps preparant-ho per a que isquera tot de categoria i sé de bona tinta que al principi van tindre alguns problemetes en l'organització de la festa, com que tardaven en donar-los els permisos d'ocupació de la via pública perquè les instàncies no arribaven als departaments que pertocava.

L'Ajuntament de Gandia,
fet un embolic
I que quede clar que en cap moment vull insinuar que l'ajuntament de Gandia ho fera a posta per posar-los impediments, simplement es tracta de la fatal gestió administrativa i burocràtica del consistori pixaví, que entre ells mateix no saben qui s'encarrega de què ni a qui preguntar.

Finalment, sembla que van obtindre els permisos però no els van concedir l'entarimat, les taules i les cadires, que sí havien deixat altres anys. Enguany l'excusa era que l'associació de moros i cristians de Gandia (que celebren la seua festa el mateix dia) en necessitaven més que altres anys... i també una tarima per a desfilar.

A mi em pareix molt bé que els Moros i cristis siguen tanta gent, però tan associació són ells com ho són la FiGA. Aleshores, per què a uns tot i als altres res?? Ací no és que ho insinue, és que ho dic clarament: L'Ajuntament de Gandia ha posat impediments per a celebrar la FiGA.

Però com que els figos són amor i tenen amics allà on van... no va ser gens difícil trobar tot el que els feia falta i finalment dissabte va ser tot un èxit!! Taller de llana guirra, taller de danses per Roda i Volta, pregó de festes a càrrec de Toni de l'Hostal, soparot tremendo, concerts de ESIR i Liuard (de King Kong Boy) i punxadiscos Faktoria!! A més, van muntar un photocall #FiGAcall on poder-se fer fotos com un autèntic tio de la FiGA. Què més es pot demanar?? Hi havia una parella de danesos que estaven flipant amb el bon rotllo de l'ambient, vinga fer fotos.

#FiGAcall
Un ambient genial, que fins i tot amb la pluja la gent tenia ganes de més i ahi estaven donant-ho tot. Gent de totes les edats i totes les condicions sexuals i socials. Allà hi havia per a triar. Tu t'imagines una mescla entre Bradley Cooper i Borja Penalba?? doncs estava allí també. Si no vas estar a la FiGA, no eres ningú, jo de tu a l'altra ho intentaria...

Per cert, que em vaig acostar a vore la festa dels moros i cristis, qual espia, per xafardejar un poc si eren tantíssima gent enguany i què feien amb una tarima... i no. No, eren menys que nosaltres, la meitat de les taules estaven buides i moltes altres guardades que ni tansols havien tret fora. I cap tarima. Així que ja podem confirmar que L'Ajuntament de Gandia ha posat impediments per a celebrar la FiGA.

I recorda: El tio de la Porra menja pa i salmorra, però la tia de la FiGA fa la festa on siga...

1 comentari:

Anònim ha dit...

està clar, heu de fer el que sigui per canviar el govern de Gandia