dimarts, 21 de juny del 2011

The Rocky Horror Picture Show

El meu friki-amant em diu que va a comprar entrades per a un passe de 'The Rocky Horror Picture Show' (d'ara endavant RHPS) que fan el mes que ve. En veure que no pose cara d'emocionada em pregunta:


- Saps de quina pel·lícula et parle, no?
- No, no em sona

En aquest moment va posar cara d'indignat i es va alçar del llit molt seriós. Jo ja pensava... aquest s'ha indignat i se'n va a acampar a la plaça de l'ajuntament... però no, es va posar seriós i de peus per explicar-me de què va aquesta pel·li.

Resulta que és una pel·lícula de culte. Un musical surrealista. I, a més, la seua legió de fanàtics fa passes on els espectadors participen. T'explique la història...

Allà pel 1973, a Londres comença a tindre molt d'èxit un musical (que després donaria lloc a RHPS), els espectadors van a veure l'obra varies vegades, se saben les cançons, part dels diàlegs... i en vista de l'èxit decideixen fer la pel·lícula, que per cert, no va triomfar gens. Massa puritans per a un espectacle de rock'n'roll i sexe desinhibit...

Però... a les nits londinenses, a prop de la mitjanit, en alguns llocs es feien passes de RHPS on la gent anava caracteritzada com els protagonistes i davant de la pantalla anaven representant les escenes.

T'explique l'argument:
Comença amb una parella que es casa, la novia tira el ram i l'arreplega Janet. Després de la boda, el seu novio, Brad, li demana que es case amb ell i se'n van a buscar al tipet que els va presentar per dir-li que es casen.

Pel camí se'ls punxa una roda enmig d'una tempesta i demanen ajuda en un castell, on només entrar es troben dins d'una festa on tots ballen el Time Warp (pots aprendre a ballar-lo ací). Al moment apareix l'amo de la mansió, el Dr. Frank'N'Furter, un travesti que fa experiments al seu laboratori, com per exemple, crear una mena de Frankestein guapíssim, Rocky, amb tots els seus abdominals perfectes i només amb mig cervell perquè està fet per al sexe i no li cal el cervell sencer. No és una idea genial??

Com que es fa tard, Brad i Janet són convidats a quedar-se a passar la nit... ;)



El públic ha de participar amb el passe, però com?? què fan??
A la projecció s'ha d'anar amb un kit de 'props'. I no em referisc a la red d'oficines de la Xè-neralitat Valenciana, sino als diferents objectes que farem servir al llarg de la projecció per viure-la des de dins. La llista de 'props' és:

Globus. Durant Science Fiction els llavis canten “But when worlds collide...” i en eixe moment s'explota el globus.

Arròs. A la boda de Ralph i Betty, com a qualsevol bodorrio, es llença l'arròs, amb compte i suavitat!!

Diari. Brad i Janet baixen del cotxe, està plovent i Janet es tapa el cap amb un diari per no mullar-se. Fem el mateix.

Pistola d'aigua. Quan Janet baixa del cotxe es mulla per la pluja. Disparem a l'aire per simular la pluja.

Llanterna (o mòbil en el seu defecte). Quan Brad i Janet canten baix la pluja el There's a Light. Durant la tornada s'encenen les llanternes i mòbils.

Guants de plàstic. Frank en porta uns de làtex en el laboratori i se'ls estira un parell de vegades fent soroll. Ho fem també!!

Carraques o mata-sogres. Els  transilvans fan soroll amb aquestes coses. Tu també.

Confeti. Frank i Rocky se'n van cap a l'habitació agafats. Tots tiren confeti i nosaltres formem part d'eixe 'tots'.

Paper del vàter. Apareix el Dr. Scott i Brad crida “Great Scott”. En eixe moment hem de llençar a l'aire el rotllo de paper.


Barret de festa d'aniversari. Durant el sopar Frank canta el Happy Birthday a Rocky. Ens encanta aquest engendre creat per al sexe i ens posem el barret per celebrar-li l'aniversari.

Baralla de cartes. Riff i Magenta anuncien que tornen al seu Transexual Transilvania. Frank s'acomiada i canta “Cards for sorrow, cards for pain”, aleshores hem de llençar una baralla de cartes a l'aire.

Com veus, és tot un espectacle. Si has vist la serie Glee, ja saps de què parle... i si no, que sàpigues que pots vore la pel·li online o descarregar-te-la en V.O. subtitulada en castellà i, a més, escoltar la BSO mentre vas llegint la lletra des d'ací, per anar aprendre les cançons perquè supose que tot açò ho voldràs viure, no??

Doncs apunta perquè tens una cita el proper 16 de juliol a Quart de Poblet "Rocky Horror Quart Show" on es farà aquest passe. Pots comprar les entrades i el teu kit de 'props' ací a més d'obtindre més info. I pots apuntar-te a l'esdeveniment de Facebook!!

Sóc una verge, com anomenen els horrorites (veterans) als que no han assistit mai a cap passe, així que el dia 16 em desflore horrorificament. Vindràs?? :)

8 comentaris:

Txell Salip ha dit...

Jo l'havia vista feia anys i el que més em va agradar de la peli va ser la música, es genial!!!

I aquesta Susan Sarandon que eh, que m'en dius??? tant virginal :-P

Quina sort, jo vull anar al apse aquest!!!!!!

Anònim ha dit...

Mig cervell... "lo normal", no?

podi-.

nnus ha dit...

Igual quedem unes quantes verges pel món.... que no sé perquè acabarem en eixe passe de veterans. El cas és que anit em tocà a mi el passe X-men:primera generació amb el meu "friki-amant". Xé, i m'ho vaig passar de conya, en un amplíssim cine de dimarts "pa dos". Visca els gabiots!

maggie ha dit...

Ah!! Jo tb em vaig estrenar fa poc amb aquesta peli!! Molt peculiar! :)

Alyebard ha dit...

:D encara queden verges en aquest món!

Fernando Gili ha dit...

37 pases llevo yo (por todo el mundo). Como la vea mi rotulador negro marcará el "virgin" en su frente para el resto de la noche. Avisada queda.


Siempre suyo
Un completo gilipollas

Aprendiz ha dit...

Jajajajaja, m'ha encantat la indignació de l'amant, me vist reflectit, i encara que jo m'indigne d'una forma menys seriosa si que crec que hi ha moltes coses que s'han de vore, llegir o viure, i aquesta meravellosa pel.licula amb el gran Tim Curry es una d'elles.

Creume lucre, la disfrutaras moltisim.

Lucrècia de Borja ha dit...

Sí, Txell, la música és genial!! I la Susan Sarandon super virginal...

podi en alguns ni això xD

nnus tu també vas?? et disfresses??

maggie i has vist un passe amb props?? què tal l'experiència?? jo tinc moltes ganes :)

sí, Alyebard, però per poc temps jejeje

un completo gilipollas 37?? eres un frikazo!! jajajaja Y tiene que ser con rotulador?? no vale una pintura de cara de esas normales?? :P

Aprendiz estic segura :)