dilluns, 26 de maig del 2008

Relacions per internet II

Estem en plena primavera (que la sang altera), la millor temporada de l'any per trobar parella, però les formes han canviat. En una societat on vivim a una velocitat de vertigen i on cada volta es fa més dificil coneixer gent nova, el 28% dels solters* considera que Internet és una ferramenta amb gran potencial per trobar parella o poder coneixer algú especial.

*Enquestes realitzades per l'IEC (Institut d'Estudis Cabotistes)

Als ultims anys ha crescut de manera espectacular el nombre de persones que han trobat l'amor (el sexe moltíssimes més) gràcies a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i a l'aceptació social que s'ha anat guanyant aquest mitjà com a mode de comunicació interpersonal.
Abans existia l'opinió de que les persones que cercaven contactes per Internet eren tímides o amb poques habilitats socials. Dir que havies trobat parella per Internet era una cosa pejorativa. Ara ja no, ha pasat de ser tabú a ser habitual.


A Internet connectes primer amb la part intelectual i emocional de las persones i després amb el físic. Això te la seua part bona i la no tant bona...
La bona és que veus més facilment si és una persona inteligent, si escriu sense faltes d'ortografia, si te sentit de l'humor, si és original... la no tant bona és que la majoria de vegades, al vore el físic, comproves que no és el que t'esperaves. I és que tendim a idealitzar a les persones que ens agraden i imaginar-les com ens agradaria que foren i no com són realment. Passa tant a internet com al cara a cara, sols que a internet no veus els gestos, la veu... i, evidentment, et poden mentir.


Al Diario de Patricia, en Antena3, els agrada muntar el xou al plató portant gent que encara no s'ha vist mai les cares, però que duen molt de temps xarrant per internet, que son ciber-amics, ciber-nocios, ciber-amants... i, en general, solen haver desil·lussions com ara
aquesta pobra noia, o aquest tio (part1 i part2). Sort que existeixen les webcams per poder vore bé a l'altra persona...

Aquesta cançó resumeix un poc el que passa quan la gent li troba el gust al fet de començar a relacionar-se amb l'ordinador pel mig: El Bolero Cibernético!!



Il·lustració 1 d'Arthur de Pins



SI T'AGRADA EL BLOG,

VOTA'L CADA DIA!!

Vota'm al TOP CATALÀ!

6 comentaris:

Striper ha dit...

Com dius estan les webcams i lo millor encara que coneguis algu per internet es que hagui llum i taquigrafs.

estripanits ha dit...

Uep, passa per ca meva, que t'hi he deixat una coseta...

Lucrècia de Borja ha dit...

striper: taquigrafs??

estripanits: al proper post ho escric!! muuuuuacks!!

Anònim ha dit...

Estimada Lucrècia:

Això de lligar per internet està bé per començar, però supose que fa falta contacte cara a cara per a que la relació siga plena. En realitat el corteig en la xarxa és com els entremesos a la taula; serveixen nomès per obrir la gana.

Salutacions.

Lucrècia de Borja ha dit...

Eeeei, José Vicente! has tornat! benvingut de nou :P

aquell samaruc ha dit...

Un servidor a mesura que van passant els anys rodant per internet cada dia esta més segur de la bipolaritat del personal, potser el trobes quelcom interessant però al cap i a la fi quan es fa realitat es queda en aigues brutes, per al que esperaves, entenc.

Un altra es que o poses "la tableta de chocolate" al mostrador o poca gent es preocupa d'interessar-se per un avatar que no vol ser un buitraco xD

Estem prou malalts tots, millor eixir al carrer a pegar una volteta, a tot açò me'n vaig al pub a fer-me un ronet.