dimecres, 15 d’agost del 2012

Copa menstrual II

Fa uns quants mesos em vaig comprar una copa menstrual. Una talla gran.
Només hi ha 2 mides: gran i menuda. Recomanen la gran per a dones majors de 30 anys o menors que ja hagen parit, i la menuda per a menors de 30 anys que encara no siguen mares. Com que jo ja en tinc 32, vaig optar per la talla gran.

Primer de tot, em va costar moltíssim posar-me-la. Se suposa que s'enrotlla un poc, com doblegant-la, perquè puga entrar bé i, un cop dins, ella sola agafa la seua posició natural i s'adapta. Això en teoria... en la pràctica me la vaig posar i treure 4 o 5 vegades perquè no se m'ha ajustava, fins que més o menys... ho vaig aconseguir.

Quan ho aconsegueixes, el resultat és molt bo. Funciona. La copa s'adapta completament a la vagina, fent buit, de manera que no cau ni una gota fora. Ara, tenint en compte la pujada d'IVA i que les compreses i tampons són productes de luxe... la copa menstrual ja no la considere com a opció, sinó com a necessitat.

Al treure-me-la per primera vegada vaig fer un error gran. Me la vaig treure a la dutxa. I clar, amb aigua la sang és més escandalosa... allò pareixia la matança del porc!!  Molt millor fer-ho asseguda a la tassa del vàter, espai, es tira la sang a la tassa, es pega una rentadeta amb aigua... i es col·loca de nou.

Finalment, i després de usar-la durant 4 regles, he arribat a la conclusió de que tinc un cony menut. He comprat una copa massa gran per a mi i necessite una més menuda. I l'he encarregada ja, perquè encara que al principi coste adaptar-se a la copa, faça mal fins que aprengues a posar-la i treure-la bé... al final hi ha més avantatges que inconvenients i m'estime més gastar-me els diners en 2 copes de mides diferents i fotre'm un poc mentre m'adapte. Després m'oblidaré de la possibilitat de tacar en el moment menys oportú, d'haver de canviar-me compresa o tampó a sovint, sabent que no contamina, i que m'estalvie una pasta durant anys.

La copa menstrual que m'he comprat costa 15€ i dura entre 5 i 10 anys. Vaig a suposar-li 7 anys de vida. En 7 anys tinc 7x12 = 84 regles. Gaste, un poc més de mig paquet de tampons en cada regla, posem un 0,7 del paquet, per tant, 0,7x 84= 58,8 paquets de tampons gastats en 7 anys. Cada paquet val uns 4,5€ (de mitja, segons marques), així que en 7 anys gaste 264,6€ en tampons. Uns 37,8€ a l'any. Paga la pena.

Quan tinga la meua nova copa, versió cony menut, t'explicaré què tal.

5 comentaris:

Theresia Kalogeropoulos ha dit...

Jajajaja què gran allò de la matança del porc XD! Redéu!!!
T'agraeix-ho moltíssim aquests posts perquè són molt molt útils!!! Espere que la petita et vaja millor i potser em faré l'ànim dins de poc!
Una abraçada i bon estiu!!!

Hania ha dit...

Hola, l'experiència és bona. Després de parir em va costar tornar-me a acostumar, però és qüestió de paciència.
Un petó per a totes/ts.

llenguaddicta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
llenguaddicta ha dit...

Jo ja fa molts anys que la faig servir. En vaig escriure un post a un dels meus blogs explicant com funciona. Per si algú hi vol fer una ullada: http://cosesquevalenlapena.blogspot.com.es/2011/11/mooncup-shan-acabat-els-tampons.html

Toy folloso ha dit...

Potser amb un xicot senegalès no et caldria canviar de talla....
Mira tú el que em passa pel cap!.