dilluns, 1 d’agost del 2011

Twitter per a Dummies II

Hola, sóc Luc SkyBorja, em recordareu per altres escrits com "Twitter per a Dummies I", "Who is your dady?" o "Valenbisi és amor". I hui torne per explicar-te la Lesson 2 de Twitter per a Dummies.

Supose que t'has estudiat la Lesson 1 i ja saps més o menys de què va això del Tuiter. I de segur que ara tens més dubtes que al principi. Però què cony diu eixa gent que s'anomenen tuiters?? escriuen raro!! oh, my god!! un llenguatge específic... el que faltava...

Eh, tranquil·litat i bons aliments, que és més fàcil del que sembla.
Igual que done per suposat que ja has començat a escodrinyar les coses del Tuiter, també done per fet que has començat a seguir a alguns usuaris i, of course, jo estic entre ells. Bé, aleshores seguim.

Quan algú et segueix, et fa follow, aleshores ell és el teu follower (seguidor) i tu eres per a ell el seu following (persona a la que segueix).  Tant de follow, què vol dir?? Et volen follar, efectivament. Potser no és conscient, però el fet de seguir-te és perquè d'alguna manera l'interesses. Ara, si et fa unfollow... és que t'ha deixat de seguir. Ja no li moles i no followejareu. Si m'acabe d'inventar la paraula. I què?? xD

Si et mencionen, es diu també que t'han fet un @replay i ho voras al teu @mentions.

Al posar el ratolí damunt d'un tuit veuràs que apareixen 3 opcions:
1) Favorit, apareix una estrelleta al costat, que pots marcar i veure tots els teus favorits a: Perfil-> Favorits.
2) Retuitejar, hi ha un tuit que t'ha agradat i el vols compartir amb la gent que et segueix a tu, aleshores igual que al truc, truques i retruques, doncs ací tuiteges i retuiteges, és a dir, fas retuit (retweet). Aquest retuit (RT) es pot fer automàtic o manual.
  • Exemple de RT automàtic: fent clic a l'enllaç "Retuitejar" que ix al passar el ratolí per damunt d'un tuit. Aleshores, si tu m'estàs seguint a mi i jo he fet un RT de @HugoBonet, per exemple, al que tu no estàs seguint (cosa prou improbable perquè és un tio boníssim i hauria de ser de seguiment obligatori), aleshores al teu TL apareixeria el seu tuit amb una nota que diu "retuitejat per @lucreciadeborja" al costat d'un símbol com dels de reciclatge, de les 2 fletxetes. 
  • Exemple de RT manual: Veus un tuit que acabe de fer i diu "@lucreciadeborja: les dones no som (tan) complicades..." i vols fer un RT, però a més vols afegir més informació. Aleshores copies el meu tuit (Ctr+C) i escrius tu un de nou on posaràs: "diu que no ho són... jajaja un poquet més... RT @lucreciadeborja: Les dones no som (tan) complicades...". I així has fet RT amb el teu comentari al respecte i tots veuen a sant de què el teu comentari. Està clar, no??
i 3) Respondre, que com el seu nom indica es tracta de respondre a la persona que ha fet el tuit, anomenant a l'usuari, de manera que la teua resposta aparegaal seu @mentions i la puga llegir. Si al tuit hi ha més d'un usuari anomenat pots respondre'ls a tots, només has de deixar els seus noms escrits.

I fins ací la Lesson 2 de Twitter per a Dummies. Ves pràcticant els RT's i properament la Lesson 3 ;)