dimecres, 3 d’agost del 2011

Twitter per a Dummies III

Després de Twitter per a Dummies I i II, seguim per a Bingo...

Al teu tuiter, a la part de la dreta, pots veure als teus seguidors i als que tu estàs seguint. Just baix et trobaràs uns quants usuaris que et suggereixen seguir. I baix apareix un llistat amb els temes del moment. Això què és?? Es tracta dels temes dels que més s'està escrivint en eixe moment, com el seu propi nom indica. També s'anomenen Trending Topics (TT) i els pots veure a nivell Global o per Estats, però si a més vols saber els TT de València, per exemple, pots seguir a @TrendsValencia que anirà informan-te. El primer TT sempre sol ser promocionat per alguna empresa, és la manera que té Twitter de fer publicitat.

Els TT poden ser paraules o etiquetes. I ací és quan comença l'embolic. Què és una etiqueta?? Són les paraules que porten davant el coixinet (#). Molt útils per indicar de què estem parlant, participar en temes concrets o retransmetre en temps real. Les etiquetes es diuen hashtags.

Si fas clic damunt d'un dels TT se t'obre una recerca amb tots els tuits que s'han fet que continguen eixa paraula o etiqueta. Això mateix es pot fer posant tu el que vols buscar al cercador que hi ha dalt del tot. Veus la gran utilitat de les etiquetes?? No??

Posem per cas que organitzen una volta a peu al teu poble i es decideix que la gent que vaja a tuitejar sobre això faça servir l'etiqueta #VoltaPeu2011. Una personeta que està mirant passar la volta des de sa casa pot tuitejar, per exemple: "la #VoltaPeu2011 passant pel carrer Major, Pep va en primer lloc" i igual que ho fa una personeta ho farà la resta d'espectadors que siguen usuaris actius de Tuiter, de manera que sense estar allà, només seguint l'etiqueta (seguint-la és un dir, no és un usuari, però pots "seguir" els resultats de la recerca) pots saber exactament què està passant, en temps real. Fantàstic!!

Hi ha unes quantes etiquetes que has de conèixer:

#FF: alguns diuen que significa FollowFriday, s'utilitza els divendres, per fer recomanacions dels usuaris que creus interessants del teu TL. Realment vol dir FollemFort, i és el que se'ls desitja als usuaris als que anomenes a eixe tuit.
Exemple: "Aquest divendres toca #FF i hui va per a @MRElectrique @vicentbaydal @xavicalvo i @purinaya"

#facts: Tuits irònics que fan referència a un personatge conegut després de que haja clavat la pota fins al mànec. Alguns exemples:

Para acabar con el terrorismo, pinchad en el menú de opciones- conexión- desactivar. Que tengo que estar en todo. #Rubalcabafacts
(Després de l'afirmació de Rubalcaba, de que el terrorisme internacional "no existiría si no existiese internet")

Pérez-Reverte fuma en casa de Mercedes Milá#PerezRevertefacts
(Després de que Pérez-Reverte calificara a Moratinos com "un merda" per plorar en el seu comiat)

Me quedo sin poder ir a Londres, me han dicho que sólo aceptan Libras, y yo soy Acuario! #turismoBisbal (o #Bisbalfacts)
(Després del famòs tuit de @davidbisbal "Nunca se han visto las pirámides de Egipto tan poco transitadas, ojalá que pronto se acabe la revuelta")

Vinga, va, a veure eixos dubtes... pregunteu... res?? doncs amb la Lesson 4 explicaré què són els gurús/Twitstars, favstar, com escriure tuits de més de 140 caracters... alguna cosa més de tuiter que vulgues saber i se m'haja passat?? no et talles... ara és el moment!!