diumenge, 10 de maig del 2020

Demà comença la fase 1


Dia 58 dC (de Confinament)

El dia 50 dC va ser el 1er dia que es va permetre eixir a fer esport de manera individual o a passejar amb els compis de confinament, que en el meu cas sóc jo sola també. Vaig anar a la platja, fins entrar a l'arena i tocar aigua. Quasi dos mesos sense vore la mar. Estàva tot el món igual, un riu de gent des de Gandia tots direcció a la platja, com zombis buscant cervells. Tots necessitàvem tocar mar(e).

I només 2 dies després, el dia 52 dC, va començar la fase 0, una fase de preparació per a les següents fases prèvies a la nova normalitat. Això vol dir que comença la desescalada per deixar d'estar confinats, a poc a poc.

La fase 0 la vam iniciar totes les comunitats autonòmiques el mateix dia i Fernando Simón, el nou ídol de l'època pandèmica, ens va explicar que la desescalada sería asimètrica. Això qué vol dir?? Que no anirem tots al mateix temps i que no totes les zones eixiràn del desconfinament igual, sinó depenent d'uns requisits que s'han de complir. Compleixes?? Passes a la següent fase. No compleixes?? et toca repetir en la fase que estaves fins el proper examen. Està clar, no??

Després de 2 mesos tancats... vulgues que no un poc d'il·lussions et fas de poder començar a fer alguna cosa que no feies abans. Tots pensàvem que la nostra província passaría a la següent fase. Tots excepte els madrilenys de trellat, que teníen clar que ells no. De fet, va ser la 1a notícia: Madrid es queda a la fase 0. 

Divendres a la nit va ser el moment de saber quins territoris passaven a la següent fase i quins no. Millor que eurovissió. I així serà cada 15 dies. Una festa.

Total, que finalment han dividit el País Valencià per departaments de salut. De manera que no coincideix amb les demarcacions comarcals. Les comarques centrals passem a la fase 1, però de les riberes cap amunt ja no passa ningú fins a Vinaròs.

A l'anterior post, on explicava les fases de la desescalada, deia que com que les platges s'obriran a la fase 3, però la mobilitat entre províncies no es donarà fins la fase 4, anant tots bé i passant de fase cada 15 dies, tindriem la platja lliure de madrilenys durant els 15 dies de la fase 3. Què ha passat?? Que Madrid es queda a la fase 0 durant altres 15 dies, i és probable que li'n toque repetir de nou més endavant... i això com ens afecta a nosaltres?? tenim 15 dies extra sense ells perquè si el dia 8 de juny comencem la fase 3, a Madrid encara estaran començant la fase 2 i com a prompte vindràn a principis de juliol. Ohyeah!